Sila_Sahin_German_Playboy
Sila_Sahin_German_Playboy

Muslimsk Playboymodell drapstruet

Blir stemplet som vestlig tøyte.

Den tyske såpestjernen Sila Sahin er blitt drapstruet på internett etter hun poserte naken for Playboy. 25-åringen blir kalt «hore» og «vestlig tøyte» av islamister, som sier hun kan vente seg represalier.

Nå oppfordrers det innad i det muslimske miljøet til boikott av ungjenta. Det bor tre millioner muslimer i Tyskland, som for øvrig er blitt rystet av en rekke æresdrap i det siste.

— Jeg hadde drept henne

På nettet hagler det nå med kritikk, og Sahin beskyldes blant annet for å ha bragt skam over muslimske kvinner, samt å ha prostituert seg for penger.

På nettstedet Jihad Watch skrev en «Hun bør være veldig forsiktig», mens en annen postet «Hun skal få svi», skriver The Sun.

Da en tysk kebabsjappeeier ble intervjuet på tysk TV, sa han enkelt og greit at han hadde drept Sahin om hun var hans datter.

— Det mener jeg. Sånt passer ikke inn i min kultur, sa han.

Et opprør

Det er nettopp slike kvinnefiendtlige holdninger som gjorde at Sahin valgte å posere naken.

— Det jeg ønsker å si med disse bildene er «Jenter, vi trenger ikke leve etter de reglene som er blitt påtvunget oss». I årevis underkastet jeg meg ulike former for sosial kontroll, så photoshooten for Playboy var veldig frigjørende, forklarte hun.

Sahins tyrkiske foreldre reagerte med avsky da de så bildene, og moren til skuespilleren skal ha slått hånden av henne.