Marco
Marco

Skal vinne «Norske Talenter» med sang om sønnen

Syke Marco håper sønnen ser på i kveld.

Se klipp i videovinduet over.

Halvt kappverdiske Marco Da Veiga hyller sin tre år gamle sønn under kveldens «Norske Talenter».

Rapperen er én av semifinalistene som skal kjempe om en plass i den gjeve finalen 27. mai. Nå håper han at sangen dedisert til sønnen kan hjelpe han med å komme et skritt nærmere drømmen.

«Righteous African Warrior»

«God kveld Norge» møter 30-åringen dagen før semifinalen, som forteller at han håper sønnen får se pappaen sin synge på direktesendt TV.

– I morgen skal jeg fremføre en sang til sønnen min Marcus, som er tre år. Så jeg håper selvfølgelig at han sitter og ser på direkten, så det blir spennende.

Marco er i «Norske Talenter» bedre kjent som RAW, et artistnavn som står for Righteous African Warrior. Han begynte med rap og hiphop som 15-åring, og låta han skal fremføre i kveld har han skrevet selv.

– Det er en låt jeg skrev selv før han ble født, som handler om følelser og ting som jeg gikk gjennom da jeg fikk vite at jeg skulle bli pappa. Så det er gøy.

Forandret av sønnen

I 2003 var han med å starte og drive en ungdomsorganisasjon som het Youth United, hvor målet var å forebygge ungdom mot å komme i dårlige miljø. RAW forteller at sønnen har gjort han mer voksen, og fått han til å tenke to og tre ganger før han gjør ting. Han legger ikke skjul på at sønnen betyr veldig mye for han.

– Det er ubeskrivelig, og det finnes egentlig ingen ord som kan uttrykke hvor mye han betyr for meg. Men hvis jeg skal si det med ord som mennesket forstår, så er det at jeg elsker sønnen min, sier han.

Skal bli frisk med nåler

Dagen før det braker løs har han pådratt seg en kraftig forkjølelse, men ved hjelp av nåler lover han å være frisk til sending.

– Nå har jeg ligget dårlig i to dager, helt flat i senga. Senest i dag ringte eieren av restauranten Hos Thea og sa «Hør her nå. Jeg tar deg med til kiropraktor». Så det jeg har gjort i dag er å få nåler, vært hos kiropraktor og fått medisiner av han. Jeg har sovet lite, men de to minuttene som jeg skal fremføre i morgen - da er jeg frisk, sier han med godt håp.

Se Norske Talenter i kveld kl.19.30.