Veronica Maggio skriver selvbiografiske tekster, som ofte blir til når hun sitter på buss eller bil på vei et sted. (Foto: God morgen Norge)
Veronica Maggio skriver selvbiografiske tekster, som ofte blir til når hun sitter på buss eller bil på vei et sted. (Foto: God morgen Norge)
Svenske Veronica Maggio gjør stor suksess i Sverige. Også i Norge er den svenske popstjernen populær.  (Foto: Stine Eriksen)
Svenske Veronica Maggio gjør stor suksess i Sverige. Også i Norge er den svenske popstjernen populær. (Foto: Stine Eriksen)

Hva handler Veronica Maggios sang «Jag kommer» egentlig om?

– De fleste tekstene er selvbiografiske, sier Maggio.

Veronica Maggio er ute med sin tredje plate «Satan i gatan». Hun har høstet gode kritikker i Sverige. Platen har blitt kalt «et mesterverk» og «Sommerens svenske skive».

– Anmeldelsene betyr altfor mye for meg! Jeg leser de for mye, og bryr meg for mye. Noe som innebærer at jeg blir veldig lei meg når det skrives negative ting, forteller Maggio.

LES OGSÅ: X-Factor-Hans setter pris på kritikken

Men nå er hun altså glad!

Hun forteller at tekstene på den nye platen er veldig personlig. Musikalsk er det litt mindre soul. Ifølge Maggio er den litt «rakere og poppigere».

Selvbiografisk

Mange av tekstene på den nye platen handler om kjærlighet og brutte relasjoner. Og det meste kommer fra egne erfaringer.

– De fleste tekstene er selvbiografiske, sier Maggio.

Ideene til tekstene kommer ofte når hun sitter på buss eller bil på vei et sted. Hun blir også ofte inspirert av filmer. Alt kan egentlig inspirere henne til låter. Og da skriver hun det ned på mobiltelefonen.

– Jeg er blitt flink til å koke ned en følelse til en setning, forteller Veronica Maggio.

Om sex og kjærlighet

Og nå gjør hun det på svensk. Det doble budskapet i den første singelen «Jeg kommer» får mange til å undre.

– Jeg har skrevet så mye om når kjærligheten tar slutt, så nå vil jeg skrive om hvordan den begynner, sier hun til God morgen Norge.

– «Jeg kommer» handler om å være forelsket. Den handler om den eksplosive kjærlighetsfølelsen i begynnelsen. Du vet, når man oppdager at man er forelsket. Når man er litt stresset for at noen andre skal komme deg i forkjøpet.

Så får folk tolke teksten som de vil.

Artikkelen fortsetter under bildet

Svenske Veronica Maggio gjør stor suksess i Sverige. Også i Norge er den svenske popstjernen populær.  (Foto: Stine Eriksen)
Svenske Veronica Maggio gjør stor suksess i Sverige. Også i Norge er den svenske popstjernen populær. (Foto: Stine Eriksen)

Nybakt mamma

Ingen kom Maggio i forkjøpet, for hennes eget kjærlighetsliv går, ifølge henne selv, strålende om dagen. Etter bruddet med hennes forrige kjæreste og samarbeidspartner på platen «Och vinnaren är ...» tok slutt, var det, ifølge Maggio, ikke så lett å finne tilbake til sitt musikalske uttrykk.

Men det ordnet seg på begge områder. Hun har samarbeidet med musikeren Christian Walz på den nye platen «Satan i gatan» med et godt resultat.

Resultat har det også blitt for Maggio på kjærlighetsfronten. Sammen med den svenske musikeren Nils «Melo» Tull fikk hun i begynnelsen av oktober sønnen Bosse.

– Hele livet har forandret seg! Jeg har blitt mer effektiv. Jeg tar raskere beslutninger. Også har jeg blitt mye bedre på å planlegge tiden min, sier Maggio.

LES OGSÅ: Svenskene alltid først

Venner på sms

Og Veronicas venner har nok merket Bosses ankomst. De ser ikke mye til Veronica om dagen.

– Jeg har en sosial jobb. Møter masse nye mennesker, og gir mye av meg selv. Når dagen er over orker jeg ikke å møte venner for å skravle, sier Maggio.

– Da prioriterer jeg mann og barn. Men jeg sender sms!

LES OGSÅ: Er du plaget av tidsklemma?

«Lett» graviditet

Men Bosse (7 md.) har ikke snudd opp ned på absolutt alt. Maggio forteller at hun var fysisk upåvirket av graviditeten veldig lenge. Hun jobbet i studio tett opptil fødselen. Og heller ikke nå påvirker Bosse karrieren hennes merkverdig. Hun tar seg fortsatt tid til å skrive låter. Og på scenen mener hun at hun er den samme – mamma eller ikke.

LES OGSÅ: Elin Tvedt: – Jeg søkte etter alt mulig på nett da jeg var gravid med førstemann

Baby på turné

Veronica Maggio har en travel festivalsommer foran seg. Men mamma Veronica Maggio har den praktiske planen klar.

– Bosse følger med når han kan. Utenom når bussturene blir for lange, sier hun.

– Også han har jo en pappa også, legger hun til.

Hun er overbevist om at det kommer til å gå kjempefint. Men det er klart at det blir tungt også.

– Dette er første gang jeg er borte fra Bosse så lenge, sier Maggio når hun besøker God morgen Norge – og da skal hun være borte fra sønnen i tre dager.

– Jeg savner han kjempemye!