gull
gull

Her går Gullungene- Karoline amok

Plutselig får hun støtte fra uventet hold. Se videoen.

Grensen går ett sted – og den går i hvert fall ved McDonald's. – Det «tiltet» litt for Karoline. Hun klikket litt, sier Sara Nicole Karami i videoen du kan se øverst

Klippet er fra torsdagens TVNorge-serie «Gullungene».

I serien har man kunnet følge seks deltakere mellom 18 og 25 år, som ikke legger skjul på at de er bortskjemte.

De må lære seg å tjene egne penger, og pengene de får inn må gå til det mest nødvendige – som for eksempel billig mat.

– Alt er galt!

I torsdagens episode er deltakerne på full fart mot en McDonald's-restaurant i Oslo når Karoline Stensby, som er vegetarianer, gråtende og fortvilet bokstavelig talt setter ned foten.

karoline
karoline

– Vi går ikke på fuckings McDonald's. Hei, vi går faen ikke på McDonald's, hyler hun, før hun fysisk forsøker å hindre de andre i å gå inn på restauranten.

Fortvilet hevder Karoline at restaurantkjeden står for en «skitten industri», og hun protesterer høylytt når de andre deltakerne forsøker å dytte henne inn døren.

– Grensen går ett sted – og den går i hvert fall ved McDonald's, sier hun med tårer i øynene.

Sara Nicole kommer ut og spør om Karoline blir med inn, og svaret er «nei, for helvete!». Når Sara Nicole spør hva som er galt med restauranten, er dette svaret: «Alt!».

Karoline sier at McDonald's blant annet ødelegger regnskogen, og at dette er en av grunnene til at hun avskyr restauranten.

– Seig myte

– Dette er en myte. En seig myte, sier McDonald's' kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto til «God kveld Norge» om Kaolines påstand om at selskapet ødelegger regnskogen ikke stemmer.

– Et stort selskap som McDonald's hadde ikke vært tjent med noe slikt, sier hun.

artikkelen fortsetter under bildet

gullungene
gullungene

Deltaker Remi Kvalheim velger å støtte Karoline ved å ikke kjøpe mat på restauranten. Han forklarer at han gjorde det for å roe situasjonen.

– Hun sto der alene og var ganske lei seg, og ganske hissig, så jeg gjorde det for å roe ned situasjonen, sier han.

– Jævlig kult gjort, sier Karoline om den uventede støtten.

Hun forteller at hun ikke er vant til at folk rundt henne spiser hos restaurantkjeden, for «slikt gjør man bare ikke».

Følte seg mobbet i «Gullungene»

I midten av april valgte «Gullungene»-deltaker Martine Sæter å trekke seg fra serien etter å ha blitt kalt negativ gjentatte ganger. Martine sa det var dårlig energi i huset deltakerne delte, og at hun følte de ble oppfordret til å krangle.

Jim Andre Hoel i produksjonsselskapet Limelight Film og TV, som produserer serien, var langt ifra enig i kritikken fra Marine.

– Vi forholder oss objektive og går aldri inn i situasjoner som skjer. Spørsmålene vi har stilt er naturlige oppfølgingsspørsmål. Vi har ikke forsøkt å framstille noen negativt og kjenner oss ikke igjen i denne beskrivelsen, sa han til Dagbladet.no, og vektla at ingenting av det man ser i serien er tatt ut av sin sammenheng.

Martine ble spurt om hun følte seg mobbet.

– Jeg sa rett ut til produksjonsselskapet at jeg ble mobbet, og det var litt sårende at heller ikke de voksne gjorde noe med det, sa hun til nettstedet.

– Det er alltid dumt hvis deltakere ikke føler seg godt nok forberedt på hva som møter dem. Det har aldri vært noen hemmelighet hva dette konseptet har gått ut på, og det har ikke vært tvil om at ungdommene ville bli oppfattet av seerne som litt bortskjemte ungdommer, sa kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen i TVNorge til Dagbladet.no.