2005 Bristol Fighter S
2005 Bristol Fighter S

Bristol Cars: Reddet fra konkurs - i siste liten

Dette er entusiastmerket som nekter å gi seg.

Bristol Cars er noe av det særeste innen britisk bilindustri, ja innenfor bilindustrien overhodet.

Akkurat som Saab har Bristol sitt utgangspunkt i flyindustrien, men etter andre verdenskrig ble produksjonen rettet mot eksklusive, håndbygde luksusbiler. Bristol har uten tvil bygd mange praktfulle biler – svinedyre som nye, men mer diskret enn for eksempel Rolls-Royce og Bentley.

Produksjonen har de siste årene ligget på ca. 20 biler i året, fordelt på fire-fem forskjellige modeller – litt etter hvordan du teller.

Rammet av finanskrisen

Tidligere i år kom den triste beskjeden. Bristol var satt under administrasjon.

22 av 27 ansatte på den lille fabrikken måtte forlate arbeidsplassen, det så mørkt ut for framtiden. Finanskrisen hadde rammet også lille Bristol.

Dette vakte bestyrtelse hjemme i Storbritannia, hvor man har sett den ene bilprodusenten etter den andre enten bli solgt ut eller lagt ned.

Bristol-Blenheim
Bristol-Blenheim

LES OGSÅ: Engelsk luksusbil til under 50 000,-

Eide Think

Det ble derfor i det lengste håpet på en løsning for Bristol og nå har den kommet. Igjen ser vi at det finnes bilentusiaster som er villige til å bla opp med penger, selv om utsiktene til fortjeneste kanskje er små, i alle fall på kort sikt.

Den nye eieren er det Sveits-baserte selskapet Kamkorp, som blant annet står bak elbilmerket Frazer-Nash. Bak selskapet står indiske Kamal Siddiqi som blant annet var inne på eiersiden hos Think for noen år siden.

LES OGSÅ: Han lever ut bildrømmen

Et helt nytt liv

Så langt har de nøyet seg med å slå fast at alle eksisterende Bristol-kunder skal få både oppfølging og service - og at de planlegger en framtid for Bristol med topp-moderne drivlinjer og moderne teknologi.

I såfall snakker vi absolutt om å kombinere stolte tradisjoner og klassiske verdier med siste nytt på teknologifronten. Det høres definitivt spennende ut og kanskje kan det gi Bristol et helt nytt liv - samtidig som særpreget på både image og design får leve videre.

Frazer-Nash har lovet å kunngjøre sine framtidsplaner for Bristol i løpet av noen måneder.

Del med Facebook-vennene dine

Bristol-405-1956
Bristol-405-1956

LES OGSÅ: Dette er verdens første superbil