Larvik-trener: – Vi har ambisjoner om å vinne alt

Larvik-trener Tor Odvar Moen innrømmer at de har fokus på mesterligafinalen, men går for sluttspillseier i helgen.

Fredag møter Larvik sin argeste rival Byåsen i semifinalen av sluttspillet.

Etter 39-19-seier over trønderne i siste serierunde er det ingen tvil om hvor favorittstempelet er.

Fokus på mesterligafinalen
Med mesterligafinalen mot spanske Itxako bare en uke unna, er spørsmålet hvor tungt gullgrossistene fra Vestfold vektlegger sluttspillet.

– Jeg lyger hvis jeg ikke sier at vi har flyttet blikket litt lenger frem, men vi går for fullt for å få en fin slutt på sesongen, sier trener Tor Odvar Moen til TV 2 Sporten.

Med flere skadeutsatte spillere i troppen, innrømmer han at Itxako-kampene hele tiden vil være i bakhodet.

– Vi kommer til å ta hensyn der det må taes hensyn, med tanke på at vi må ha folk friske til helgen. Men vi har ambisjoner om å vinne alt vi er med på. Da også sluttspillet. Det er vi som skal styre dette på siden som må bruke hodet. Jentene skal gå for full pinne. De som er friske og utpå der, sier han.

Sparer spillere
Noen hensyn har de allerede tatt. Enkelte spillere skal uansett bare spille en kamp, selv om Byåsen skulle beseires og det blir finale mot enten Tertnes eller Stabæk søndag. Kari Mette Johansen, Katja Nyberg og Tonje Larsen vil alle bli spart i perioder.

– Hvis det er to kamper, så skal Kari Mette spille en. Det blir den første. Hun har vært flink til å ta hensyn til kneet sitt, som krangler litt innimellom. Og det gjør det nå. Det er et grep vi vil ta. Katja skal få spille en kamp. Tonje ser vi alltid an. Nå kommer det to kamper på to dager. Det er det ikke ofte det gjør. Vi må se hvordan det ser ut, sier han.

Mot Byåsen må Amanda Kurtovic, Sara Breistøl og Katja Nyberg stå over.

– Vi skal sørge for at det blir kamp lørdag og da skal de være med, forklarer LHK-treneren.

– Vi kan ikke ta sjanser
Semifinalen mot Byåsen er Larvik-jentenes 44. obligatoriske kamp for sesongen. I tillegg har de fleste et VM bak seg i desember. Da blir det slitasje og prioriteringene blir viktig.

– Vi kan ikke ta sjanser med noen i forhold til det som kommer. Nå står vi i en mesterligafinale. Det er ingen tvil om at det surrer rundt oss, innrømmer Moen.

Men hensynene vil ikke gå på bekostning av resultatene.

– Når vi er i sluttspillet, så er vi der for å vinne. Det er det ingen tvil om.

Se semifinalene for herrer direkte på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra klokken 15.00.