11donald (Foto: Joy Scheller, © TS)
11donald (Foto: Joy Scheller, © TS)

Donald Trump beskyldes for rasisme

Finansfyrsten får pepper etter angivelig heksejakt mot Obama.

Motstandere av Obama har lenge forsøkt å så tvil om han egentlig er født i USA, noe som er et krav for å bli president over dammen.

Selv om konspirasjonsteoriene bare er nettopp det, og det er hevet over enhver tvil at Obama er født i USA og er amerikansk statsborger, har Donald Trump helt bensin på bålet og vært på et slags korstog for å komme til bunns i saken.

Flere ganger har Trump sagt i ulike TV-intervjuer at han er skeptisk til Obamas statsborgerskap, og slettes ikke er overbevist om at presidenten faktisk ble født på Hawaii i 1961.

Trump vurderer for øvrig å stille som presidentkandidat ved valget til neste år.

Ga etter for press

Obama har ved en tidligere anledning vist frem sin fødselsattest og flere andre bevis, men onsdag offentliggjorde han en lengre versjon av attesten, noe Trump var kjapt ute til å ta æren for.

— Jeg er veldig stolt over å ha fått til noe som ingen andre tidligere har fått til, het det da fra den kanten.

Men Trump ga seg ikke der, og i hans siste utspill mot presidenten sår han tvil om Obama egentlig hadde gode nok karakterer for å komme inn på jusstudiet på Harvard.

Rasisme

Dette fikk den prisbelønnede nyhetsankerveteranen Bob Schieffer til å tenne på alle pluggene.

— Det er bare en annen måte å si at han kom inn på Harvard fordi han er svart. Det er en stygg form for rasisme som skinner igjennom i det utsagnet, sa han ifølge TMZ.

Schieffer er ikke den eneste som har reagert på Trumps mange utspill. På Twitter har kritikken haglet mot finansmannen og hans angivelige heksejakt.

Filmregissør Michael Moore twitret blant annet denne tørre meldingen:

— Siste nytt: Trump hevder nå at det er mulig at Obama «ikke eksisterer». Han påstår at presidenten kan være «et hologram» eller «en miks av soya og bulgur».

Satirenettstedet The Onion og har også laget morsomheter på Trumps bekostning.