rybakrachel
rybakrachel

Pressegeneral skeptisk til Rybak- og Rachel-ansettelse

– Kjent ansikt alene er sjelden godt nok.

To av landets mest omtalte personer i disse dager, Northug-eks Rachel Nordtømme og artist Alexander Rybak , har begge fått høyt respekterte jobber innen media.

De skal være reportere for henholdsvis TV 2 Sporty og finalen i Eurovision Song Contest.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold synes ikke norsk presse kan kritiseres for Kongo-dekningen.  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold synes ikke norsk presse kan kritiseres for Kongo-dekningen. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund sier til «God kveld Norge» at kjendisstatusen ikke skal brukes mot noen, men at det ikke rekker å være profilert for å gjøre en god jobb i media.

– Jeg mener det ikke skal brukes mot noen at de har et kjent fjes, men et kjent fjes alene er sjeldent godt nok. Men jeg tar det for gitt at folk som plukker ut folk til sånne oppdrag vet hva de gjør. Det blir overlatt til den enkelte redaksjonsleder og de interne retningslinjer de ulike redaksjonene har. En redaksjon er ansvarlig for hele mediets innhold, sier han.

– Bør kurses

Kokkvold mener imidlertid at personer som Alexander Rybak og Rachel Nordtømme, som begge blir reportere, bør kurses før de tar fatt på oppgavene.

– Jeg skjønner jo at kjente ansikter oppfattes som en fordel for mediene som engasjerer dem, og jeg går ut fra at de vurderer disse personene opp mot det oppdraget de skal gjøre. Det er veldig viktig at man får opplæring, og de kan jo med fordel ta et lite kurs, sier han til «God kveld Norge».

MGP-comeback

Rybak skal rapportere for NRK.no fra Eurovision Song Contest i Düsseldorf, og under de to semifinalene 10. og 12. mai vil han chatte direkte med seerne på kanalens nettside. Dermed gjør han comeback i MGP-sirkuset etter at han stakk av med seieren i den internasjonale finalen i 2009.

Rachel på sin side blir i mai å se på skjermen i TV 2s nysatsing TV 2 Sporty, hvor idrettsjenta skal bidra med reportasjer om trening og kosthold.