Foto: Privat
Foto: Privat

BILEN MIN: Dette er Joakims BMW 3201 E90

Han satte seg inn - og følte seg som hjemme med en gang.

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Enkelte opplever forholdet til bilen sin som noe så spesielt at det er vanskelig å beskrive, annet enn at det bunner i en følelse av at alt "stemmer". Slikt kalles lidenskap, og det er ikke helt uvanlig at de mest lidenskapelige bileierne kjører BMW.

Les også: Er en X3 dyrere å eie enn en Passat?

Kjøreglede i fokus

Joakim har sendt oss bilder av sin 3-serie, som han falt ganske pladask for. Den følelsen har han bevart, og det er ikke noe som tyder på at bilen blir byttet ut med det første.

En 3-serie er da også myntet på de som ønsker en forholdsvis kompakt bil, som samtidig er bygget med tanke på sportslige kjøreegenskaper. En bil som gjerne har mer ressurser og mer kjøreglede å by på enn det som man bruker til hverdags, og som på den måten kan fungere både som daglig transportmiddel og som en kjær følgesvenn på mer inspirerte turer.

Foto: Privat
Foto: Privat

Eier: Joakim Johansen (23)

Bosted: Lofoten

Litt om meg selv: Profesjonell sofasliter med stor elsk for motor, fart og spenning. Cognac er ikke så stygt det heller, egentlig.

Bilen: BMW 320i E90

Irriterende rasle-lyd

Hvor lenge har du eid den? Siden september 2010.

Hva har du gjort med den? Montert nye sommerfelger. Og så har jeg vasket den, he he...

Liker best med bilen: Panseret, faktisk! Det ser så bredt og svært ut fra innsiden av bilen.

Liker minst med bilen: Har noe i interiøret som rasler når jeg kjører på litt ujevn vei, men jeg finner ikke ut hvor det er, og det er utrolig irriterende!

Foto: Privat
Foto: Privat

Beste opplevelse med bilen: Det må være da jeg skulle prøvekjøre den, faktisk. Åpnet døra, satt meg inn i bilen og smatt så perfekt ned i setet som det går an. Noe i hodet mitt sa: “Dette er MIN bil!” Det er en fantastisk følelse å sette seg inn i en bil for første gang, og føle seg hjemme tvert, uten å tenke seg om!

Ikke overdreven styling

Framtidsplaner for bilen: Drømmer så klart om en større motor, syns 170 hk er litt slapt i denne bilen, det oser fart av den fra utsiden! Men, sikre planer er justerbart senkesett, større felger og dekk – tenker 225/35-19 foran og 255/30-19 bak. M-tech styling (den originale) og M-sport eksos for å få skikkelig gromlyden på plass.

Dessuten blir det muligens en omlakkering, om budsjettet strekker til. Da blir det enten svart eller hvit. Dette er en bil man i utgangspunktet ikke trenger å gjøre så mye med, så jeg vil ikke overdrive bruk av stylingkits og lignende. Kjører tross alt ikke riskoker!

Drømmebil: M3, såklart...

Del med Facebook-vennene dine!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: M3 feirer 25-årsjubileum!

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Joakim om? Bruk kommentarfeltet under!