katemonaNY
katemonaNY

– Tror Kate vil vise mer hud enn Mette-Marit

Bryllupsekspert Mona Grudt om Kate Middletons brudekjole.

Dagen før det store rojale bryllupet til prins William og Kate Middleton i England, er det store spørsmålet hvordan brudekjolen til Kate ser ut.

Det spekuleres i alt fra designvalg til form, men Buckingham Palace har uttalt at de holder kortene tett til brystet helt inntil den store seremonien i morgen 29. april.

– Etablert stil

En av de mange som tror Kate blir en slående vakker brud, er tidligere missedronning og bryllupsekspert, Mona Grudt . Hun har gjort seg opp følgende tanker om Kates brudekjole i forkant av den store dagen:

Brudekjolen til Mette-Marit var et samarbeidsprosjekt mellom bruden, designer Ove Hardner Finseth og syerske Anna Bratland. (Foto: Borgen, Ørn E., © jk pk)
Brudekjolen til Mette-Marit var et samarbeidsprosjekt mellom bruden, designer Ove Hardner Finseth og syerske Anna Bratland. (Foto: Borgen, Ørn E., © jk pk)

– Jeg tror det blir en ganske klassisk, enkel kjole egentlig. Ikke så tildekt, jeg tror vi vil få se litt armer og kanskje litt mer hud enn vi så for eksempel hos Mette-Marit. Samtidig tror jeg det blir en helt annen kjole enn den Märtha hadde i sitt bryllup, som var veldig enkel. Vi får nok også se noe mer detaljer i form av små steiner eller diamanter. I forhold til designer, så blir det bare spekulasjoner. Det får vi først vite i morgen, sier hun.

– Hun er en mer voksen brud enn det Diana var da hun giftet seg med Charles i sin tid, og jeg tror det kommer til å gjenspeiles i kjolen. Hun har etablert en stil som hun virker komfortabel med.

Mona skulle gjerne ha sittet klistret foran TV-skjermen når bryllupet sendes fredag, men er på reisefot og må se det i reprise.

– Jeg tror nok det blir noen repriser, så jeg er ikke så veldig bekymret, sier hun lattermildt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik så prinsesse Dianas kjole ut i 1981.
Slik så prinsesse Dianas kjole ut i 1981.

– Vil inspirere

Mona er ikke i tvil om at Will og Kates bryllup vil inspirere folk til å gifte seg.

– Ja, sånn er det alltid når det er så store bryllup, som får så mye medieomtale. Det kommer til å gi avkastning, både til det å gifte seg, men også i forhold til bryllupstrender. Dette bryllupet kommer til å sette en standard, og bryllupsdesignere vil garantert hente inspirasjon herfra.

Det kommer til å gå som en tsunami, det er klart folk blir inspirert, sier hun.