Idol2
Idol2

Idol-kø fra klokken 04 i natt

Hundrevis av håpefulle på audition i Oslo.

I dag gikk startskuddet for årets Idol-sesong, og det var mange håpefulle idoler som dukket opp i Nydalen for å vise sin stemmeprakt.

Køen utenfor auditionlokalet startet allerede klokken 0400 i natt.

– 800 stykker har møtt opp her i dag, i morgen kommer like mange, forteller TV2s pressekontakt Bjarne Laastad til «God kveld Norge».

Få forandringer

Laastad røper at det er gjort få forandringer på selve Idol-konseptet.

– En liten forskjell er at vi ikke har noen juryformann, i år har alle like mye makt, sier Laastad, som tror konseptet har hatt godt av en liten pause.

Les også: Kokaindømt kan bli Idol-dommer.

– Det er fire år siden sist gang TV 2 sendte «Idol», og jeg tror det har vært sunt med en liten pause. Folk har savnet programmet, og det er alltid bra.

Nye dommere og programledere

Årets dommere er Bertine Zetlitz, Hans Erik Dyvik Husby, Marion Ravn og Gunnar Greve Pettersen.

Les også: Marion Ravn til «Idol»

Programlederduoen er Guri Solberg og Ivar Christian «Ravi» Johansen. Radarparet er kjent fra «X-Factor», og gleder seg nå til å sette i gang med «Idol».

– Jeg gleder meg veldig. Og det kan jo hende at en av de vi står og kikker på nå blir vinneren. Den personen vi står og holder rundt og gratulerer like før jul, sier Ravi, som har fulgt med på «Idol» tidligere.

Ingen fersking

Guri Solberg har allerede prøvd seg som Idol-programleder.

– En gang har jeg vært programleder. Ikke en sesong, men i et program var jeg programleder sammen med Kåre Magnus Bergh, fordi Solveig Kloppen fikk barn, så jeg har smakt litt på det, forteller Guri.

Programlederparet tror programmet har mye til felles med «X-Factor», som de tidligere har ledet sammen.

– Jeg har følelsen av at «Idol» er jakten på et mer klassisk popprodukt, og det syns jeg er veldig spennende. Jeg er veldig glad i popmusikk, og denne jakten gleder jeg meg til å følge, avslutter Ravi.