Kontaktlinser (Foto: TV 2)
Kontaktlinser (Foto: TV 2)

Her finner du de billigste linsene

Det er mye å spare på å velge den billigste linsebutikken.

Omtrent 650.000 nordmenn bruker kontaktlinser, noe som synes på antall utsalgssteder. Selv om du vet hvilke linser du er på jakt etter, kan det være vanskelig å navigere i den jungelen av linseforhandlere som er på markedet.

TV 2 hjelper deg har sjekket priser på fire ulike kontaktlinsemerker hos de store optikerkjedene, i tillegg til hos en rekke nettbutikker. Vi har undersøkt hvor mye det koster for et halvt års bruk av Focus Dailies, Soflens Daily Disposable, Air Optix Night&Day Aqua og 1-Day Acuvue Moist.

Se hele prisoversikten nederst i saken.

Les også: FotoKnudsen tok firedobbel pris for batteri

Spar hundrelapper

Det er store prisforskjeller på samme linsetype fra butikk til butikk, så det kan være mye penger å spare på å sjekke priser.

For dagslinsen 1-Day Acuvue Moist skal Synsam ha hele 2795,- for et halvt års bruk, mens hos Aclens.com koster de samme linsene 1913 kroner.

– Det er veldig ofte billigere for linser på internett, men det som er viktig å tenke på er det man ikke får. I butikk får man veiledning fra fagperson, og man får veiledning til behovet sitt, sier administrerende direktør i Synsam, Johan Baklund til TV 2 hjelper deg.

Les også: Siri fra Oslo solgte Mari falsk Chanel for 4500 kroner

Butikker i utlandet

Noen av nettbutikkene i vår test befinner seg i utlandet. Det betyr at du ofte på legge til frakt, samt at du alltid på plusse på moms og tollbehandling.

Flere firmaer, blant annet Posten, tilbyr seg å tollbehandle varene dine. Dette koster kr 110 for varer under kr 1000, og kr 217 for varer over kr 1000.

Leveringstiden varierer fra butikk til butikk uavhengig og den befinner seg i utlandet eller ikke.

Lik linse – ulikt navn

Flere optikerkjeder og nettbutikker selger linser under egne navn. Dette betyr at du kan finne den samme linsen under flere ulike navn.

Linsene kommer ofte fra samme produsent, og er helt identiske.

Les også: Droppet solariumsbriller – kan bli blind

Sjekk øynene dine

Om man velger å kjøpe linser på nett, kan det være lett å glemme at man bør stikke innom optikeren er gang iblant for å sjekke synet.

– Norges optikerforbund har noe de kaller kliniske retningslinjer. Der står det at man maksimum bør la det gå et år mellom synskontrollene, sier Stein Bruun optiker ved øyeavdelingen på Ullevål universitetssykehus.

prisoversikt_NY (Foto: TV 2 hjelper deg)
prisoversikt_NY (Foto: TV 2 hjelper deg)

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter