Ryan Giggs scoret ett av målene da United vant 2 0 borte mot Schalke i den første mesterligasemifinalen. (Foto: WOLFGANG RATTAY/Reuters)
Ryan Giggs scoret ett av målene da United vant 2 0 borte mot Schalke i den første mesterligasemifinalen. (Foto: WOLFGANG RATTAY/Reuters)

Giggs og Rooney sikret strålende utgangspunkt for Manchester United

Klarte til slutt å overliste Manuel Neuer i Schalke-målet.

Schalke 04 - Manchester United 0-2

Manchester United vant 2-0 i den første semifinalen i Mesterligaen mot Schalke etter scoringer fra Ryan Giggs og Wayne Rooney.

Bortelaget gikk offensivt ut fra første minutt og hadde klare ambisjoner om å sikre seg flere mål før returkampen.

Etter en drøy time fikk de betalt for innsatsen med to raske mål og har en strålende mulighet til å avansere videre til finalen på Wembley.

– Jeg føler meg strålende for laget mitt spilte så bra i dag. De var rett og slett glimrende, sier Sir Alex Ferguson etter kampslutt.

Skotten tok seg også tid til å skryte litt ekstra av Schalke-keeper Manuel Neuer som lenge holdt laget sitt inne i oppgjøret. Neuer har lenge vært en av de heteste kandidatene til å erstatte Edwin van der Sar i nettopp United.

– Dette var en av de beste kampene jeg har sett fra en keeper mot Manchester United noensinne. Han var absolutt fantastisk, sier Ferguson.

Fantastiske redninger fra Neuer
United startet kampen klart best og var flinke til å lage problemer for Schalke, men Manuel Neuer åpnet glimrende mellom stengene.

Først var det Wayne Rooney som tvang frem en glitrende enhåndsredning fra Neuer på et skudd fra distanse.

Javier Hernandez fikk en enda større sjanse kort tid senere. Den lille meksikaneren lurte offsidefellen til Schalke-forsvaret, men klarte ikke å sende ballen gjennom beina til Neuer.

Tyskeren måtte varte opp med nok en redning av ypperste klasse da Ryan Giggs fikk muligheten på hodet etter en snau halvtime.

Hjemmelaget hadde lite å varte opp med i førsteomgangen og har hatt mer enn nok med å forsvare seg.

Rett før pause kom Giggs alene med Neuer – men keeperen reddet igjen.

Manuel Neuer har stått en fantastisk førsteomgang i målet til Schalke 04 mot Manchester United. (Foto: ALEX DOMANSKI/Reuters)
Manuel Neuer har stått en fantastisk førsteomgang i målet til Schalke 04 mot Manchester United. (Foto: ALEX DOMANSKI/Reuters)

Kvikk dobbel sikret seier
Neuer holdt laget sitt inne i kampen et godt stykke ut i andre omgang, men presset ble etter hvert for stort for den tyske landslagskeeperen.

Giggs fikk plutselig alt for mye rom og ble funnet av Rooneys gode gjennombruddspasning. Etter ha å bommet på flere store sjanser tidligere i kampen gjorde waliseren ingen feil og satte inn ledermålet.

Med scoringen ble Giggs, med sine 37 år og 148 dager, den eldste til å score i Mesterligaen noensinne.

– Vi visste at vi kom til å score dersom vi fortsatte å produsere sjanser. Heldigvis fikk jeg muligheten til å avslutte med venstrefoten og ikke den høyre, sier en fornøyd Giggs.

United klarte å utnytte overtaket til å sette inn enda et bortemål. Denne gangen var det Wayne Rooney som fikk bredside ballen forbi Neuer etter pasning fra Javier Hernandez.

Rooney vil ikke ta avansmentet på forskudd tross det gode utgangspunktet.

– Schalke er et godt lag og vi kan ikke ta lett på returkampen. Vi må sørge for å være skjerpet, mener Rooney.

Returkampen spilles på Old Trafford onsdag 4. mai.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste I Statistikk I Siste nytt

Veltins-Arena,
FC Schalke 04 - Manchester United FC
Dommer: Carlos Velasco Carballo, Spania
Assistentdommere: Roberto Alonso Férnandez, Spania og Jesús Calvo Guadamuro, Spania

Schalke: Manuel Neuer - Atsuto Uchida, Joel Matip, Christoph Metzelder, Hans Sarpei - Jefferson Farfán, Kyriakos Papadopoulos, José Manuel Jurado, Alexander Baumjohann - Edu, Raúl.

Benken: Mathias Schober, Sergio Escudero, Nicolas Plestan, Peer Kluge, Angelos Charisteas, Ali Karimi, Julian Draxler.

Manchester United: Edwin van der Sar - Fabio, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Ji-Sung Park, Ryan Giggs, Michael Carrick, Antonio Valencia - Wayne Rooney, Javier Hernandez.

Benken: Tomasz Kuszczak, Anderson, Chris Smalling, Nani, Paul Scholes, Rafael, Jonny Evans.