Adel Taarabt, Jamie Mackie, Queens Park Rangers (QPR) (Foto: PA Wire/Pa Photos)
Adel Taarabt, Jamie Mackie, Queens Park Rangers (QPR) (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Beagrie: – De nye lagene må forsterke for å holde seg

Sky Sports-eksperten analyserer lagene som kjemper om opprykk til Premier League, og forteller litt om hva man kan forvente seg av dem neste sesong.

Peter Beagrie jobber til daglig som ekspert for Sky Sports. Der følger han blant annet lagene i Championship tett.

Nedenfor kan du lese hans analyse av lagene som kjemper i toppen av Englands nest øverste divisjon, og litt om hva som må til for å gjøre tilværelsen i Premier League lengst mulig.

– QPR er så godt som sikret opprykk, mens Cardiff og Norwich jakter den siste direkte opprykksplassen. Har disse klubbene bedre forutsetninger for å holde seg i Premier League enn lagene de siste sesongene?

– Mitt ærlige svar er at det vil være svært vanskelig. Vi har sett at lag har rykket opp, og ridd på en medgangsbølge i starten av sesongen, sier Peter Beagrie.

Må forsterke for å overleve
– Over en hel sesong er det svært vanskelig for de nyopprykkede lagene. Realistisk sett når man ser på troppene, uten en investering på 5-6 gode spillere, vil klubben slite med å holde seg, mener Beagrie.

Den tidligere Manchester City- og Bradford-spilleren mener Newcastle var sjeldent godt rustet før returen til Premier League denne sesongen.

  • Stem på hvilke lag du tror rykker opp til høyre i artikkelen!

Han mener også at de, i likhet med WBA var flinkte til å tilpasse seg den tøffe stilen i The Championship, samtidig som de kunne spille fin fotball når det var mulig.

Newcastle Uniteds Peter Løvenkrands, Andy Carroll og Patrick Van Aanholt (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Newcastle Uniteds Peter Løvenkrands, Andy Carroll og Patrick Van Aanholt (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

– Se på Newcastle og West Bromwich som rykket opp før denne sesongen. Newcastle var ganske likt det vi ser fra QPR nå – de kunne spille in fotball, men samtidig spille tøft og hardt hvis det var behov for det, sier Beagrie.

– Newcastle har klart seg bra i år pga erfaringen fra øverste nivå i laget, og det er en vesentlig mange hos QPR hvis de nå rykker opp.

Advarerer Premier League-klubbene
Mange lag er involvert i årets nedrykksstrid i Premier League, og en del av dem er gamle travere som har vært med på øverste nivå over en lang periode.

Beagrie mener at lag som har en lang tradisjon i Premier League ikke må tro at de har en større rett til å bli værende, og hvert fall ikke gå i den fella og tro at de er for gode til å rykke ned.

– Ingen har en rett til å være i Premier League, og klubbene må hvertfall ikke tro det.

– Derfor havnet Leeds helt nede i League One en periode, og Newcastle som rykket ned for to år siden hadde hele tiden en følelse av at de var for gode til å rykke ned.

– Se på noen av klubbene som var gode Premier League-lag på 90-tallet. Fotballbyen Sheffield vil sannynligvis være uten et lag i de to øverste divisjonene neste sesong, og lag som Barnsley, Charlton, Southampton. Min gamle klubb, Bradford, sliter nå i bunnen av League Two, sier Beagrie.

– Bra for PL om Leeds rykker opp
Leeds er et lang mange nordmenn har et nært forhold til, og Yorkshire-klubben rykket i fjor opp fra League One. Denne sesongen er de med å kjemper om en playoff-plass, og Beagrie håper det gamle storlaget blir å finne i Premier League om ikke så lenge.

– For stemningens og publikumssnittets skyld ville det vært bra hvis Leeds rykket opp, og det tror jeg mange er enige i, men det er mange store lag i Championship for øyeblikket, forhåpentligvis får vi et par av dem opp i Premier League.

Når det gjelder stemningen vil det gi et løft med opprykk for enten Reading og Norwich også, sistnevnte er kanskje laget med de beste supporterne etter Leeds i divisjonen.

Leeds Uniteds Robert Snodgrass (Foto: PA Wire/Pa Photos)
Leeds Uniteds Robert Snodgrass (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Slik ser det ut i toppen av Championship etter 44 spilte runder (29. april 2011):

Posisjon en og to gir direkte opprykk. De fire neste lagene spiller playoff om den siste opprykksplassen.

1. QPR 85p

2. Norwich 80p
-----------------------
3. Cardiff 79p

4. Swansea 74p

5. Reading 73p

6. Nottingham 69p
------------------------
7. Millwall 67p

8. Burnley 67p

9. Leeds 66p

10. Hull 64p