diouf (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
diouf (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Gir Solskjær æren for drømmemålet

Moldes Pape Paté Diouf tilskriver Ole Gunnar Solskjær æren for «Solskjær-volleyen» mot Brann.

(TV 2 Sporten) Bergen: Moldes Pape Paté Diouf scoret ett av 5. serierundes vakreste mål. Etter kampen ga han Ole Gunnar Solskjær æren for drømmetreffet.

- Vi har trent på dette med Ole (Gunnar Solskjær red. anm.) på feltet. Noen ganger står vi etter treningen og trener på avslutninger. Han gir oss mange øvelser fra forskjellige posisjoner vi skal prøve å score på, forklarer Pape Paté Diouf.

- Dere har altså øvd på å avslutte på den måten?

- Ja, en god del faktisk!

Minner om Solskjær-mål
Ole Gunnar Solskjær ble verdenskjent på grunn av sin gode avslutningsteknikk og evne til å være på rett plass til rett tid. Diouf virker å være svært fornøyd med å ha lært av en av de beste.

- I Norge minner målet oss mye om Ole Gunnar Solskjær brukte å score. Nå har han altså trent deg til å gjøre det samme¿?

- Ja, det er veldig bra at vi har ham. Han har lært oss hvordan avslutte.

Solskjær: - Ser det hver uke
Selv er den tidligere stjernespissen full av beundring for sin senegalesiske spiss. Målet kom ikke som noe overraskelse.

- Jeg ser det faktisk hver uke. Han øver og prøver på det på trening. Det er ikke alltid det går, men han har hatt et par slike avslutninger tidligere i år også. Han har fantastisk balanse og bevegelsene hans er veldig bra.

- Det var litt «Solskjærsk» over avslutninga?

- Nåh, du må ikke glemme pasninga fra Makthar heller. Det er fantastisk. Det var kjempefotball i første omgang, sier Ole Gunnar Solskjær.