VISER FREM TATOVERINGENE: Hos «TRUDE/» viser Kristian Valen frem ulike tatoveringer han har på armen, og forteller hvorfor han tok dem og hva de betyr. (Foto: TV 2)
VISER FREM TATOVERINGENE: Hos «TRUDE/» viser Kristian Valen frem ulike tatoveringer han har på armen, og forteller hvorfor han tok dem og hva de betyr. (Foto: TV 2)

– Det er ikke noe jeg er stolt av

Komiker Kristian Valen kuttet seg selv i armen og ville ta sitt eget liv.

I onsdagens program av «TRUDE/» møter vi en åpenhjertig Kristian Valen. Den kjente norske komikeren og artisten snakker nemlig for første gang offentlig om ting i livet som han aldri tidligere har fortalt, selv ikke til sin nærmeste familie.

Store tatoveringer

I programmet forteller komikeren om sine mørkere og dystre sider. I Sør-Amerika fikk han laget en stor tatovering på armen, som dekker over stygge arr etter selvskading:

– Jeg syntes synd på meg selv og lekte med spørsmålet om jeg egentlig gadd mer. Jeg var ikke klar over at ting var så skarpe som de var. Det er ikke noe jeg er stolt av.

Selvskadingen

Heldigvis var han ikke alene da han kuttet seg og han fikk hjelp. Likevel tror Valen at han etter denne avsløringen kommer til å bli stemplet som gal:

– Jeg angrer allerede på at jeg sa det i det hele tatt. Nå kommer jeg jo hvert fall til å få stempel for å være gæren, men jeg driter i det, uttaler Valen.

Lite kontakt

Kristian Valen sier til programleder Trude Teige at han til tider har tatt foreldrenes skilsmisse svært tungt:

– Jeg var et av de første skilsmissebarna. Jeg hadde et veldig anstrengt forhold til faren min i mange år. Vi snakket nesten ikke sammen fordi jeg følte ikke at han skjønte meg og det jeg holdt på med. Det samme gjaldt min mor.

Kroppen kollapser

Valen har reist rundt og levd sirkuslivet, men det er bare i huset i LA han greier å koble ut og lade opp batteriene ordentlig. Her i Norge har han svært hektiske dager og en døgnrytme som løper løpsk:

– Et arbeidsdøgn for meg kan vare fra alt fra tre til seks døgn. Den rareste opplevelsen hadde jeg da jeg bodde i Bogstadveien i Oslo og jeg fikk et panikkanfall. Det er akkurat som om man «rebooter» hele maskinen og jeg måtte be kjæresten min om å ringe etter ambulanse.

Ville bli kirurg

Hvis Valen ikke hadde satset på artistkarrieren ville han ha jobbet som kirurg:

– Jeg hadde veldig lyst til å bli kirurg og jobbe med «Leger uten grenser» under tøffe forhold og med ekte mennesker. Men jeg fant ut at da måtte jeg gå på skole, og det er ikke helt meg. Jeg fikk jo ikke avgangspapirer for ungdomsskolen engang.

Den store kjærligheten

Når det gjelder den store kjærligheten så har Valen nærmest gitt opp:

– Jeg stoler ikke på en kjeft. Jeg har blitt stukket i ryggen mange ganger, sier han og legger til:

– Hvis dette tempelet klarer å produsere et avkom en gang, ved et uhell, så skal jeg være sikker på at gresset ikke er grønnere på den andre siden, og at jeg kommer til å være sammen med den jenta i både tykt og tynt, uansett hva som skjer.