REKORD: Bryllupet mellom prins William og Kate Middleton ser ut til å bli tidenes mediebegivenhet. (Foto: KGC 137, © OD)
REKORD: Bryllupet mellom prins William og Kate Middleton ser ut til å bli tidenes mediebegivenhet. (Foto: KGC 137, © OD)

Will og Kate setter bryllupsrekord

Bryllupet blir tidenes mediebegivenhet - også i det kongeløse USA.

Det er få dager igjen til prinseparet i Storbritania skal smis i hymens jern, i Westminister Abbey.

CNN har et mannskap på 50 pressefolk for å dekke katastrofen i Japan, men vil sende 400 av sine reportere og fotografer til London for å dekke bryllupet, i følge VG.

– William og Kate er superstjerner

Selv om USA tar sterkt avstand fra monarki, er det ikke noe mangel på interesse for et godt gammeldags prins - og prinsessebryllup for amerikanske medier.

– William og Kate er superstjerner for amerikanerne. Prins Charles ble sett på som en litt kjedelig type, men William er hipp og kul. Han er dødelig vakker. Og hun er en vanlig jente, sier Kim Martin som leder «WE TV» og «Weding Central» til avisen Wall Street Journal.

Et klassisk eventyr

Prins William og Kate Middleton representerer altså den klassiske prinsessehistorien fra eventyrene.

De store amerikanske TV-kanalene satser massivt på den store begivenheten. CNN vil komme til å ha ti forskjellige direktekameraer plassert rundt Buckingham Palace på selve dagen, for å være sikre på å få med seg alt.

To milliarder TV-tittere

Anslagsvis to milliarder TV-seere over hele kloden vil følge begivenheten direkte på TV. Det gjør at oppslutningen vil overstige bryllupet til pappa Charles og prinsesse Diana, som ble sett av rundt 750 millioner mennesker og ble dermed verdensrekord i 1981.

Det er allikevel usikkert om bryllupet vil overgå Dianas begravelse i 1997, som også ble sett av to milliarder TV-tittere. Men man regner med at rundt 400 millioner mennesker vil følge begivenheten gjennom nettmedier - som har eksplodert siden Dianas begravelse.