FINKEN (Foto: Øyvind Brastein, © ps)
FINKEN (Foto: Øyvind Brastein, © ps)

Her er «Finkens» hemmelige suksessoppskrift

Slik fant han igjen formen til «Mesternes mester».

Den tidligere proff-alpinisten Finn Christian Jagge er nå aktuell i NRKs «Mesternes mester», hvor tidligere idrettsutøvere kjemper om heder og ære.

«Finken» fant igjen formen med knalltøff sykling oppover en av Oslos bratteste bakker, i følge Dagbladet.

Han avslører at han trente fem-seks ganger i uken for å ruste seg til konkurransen, i tiden før «Mesternes mester».

Slet seg oppover monsterbakke

Langs den smale kronglete villabebyggelsen oppover mot Ekeberg, passende nok med navnet Brattbakken, slet «Finken» i flere beintøffe treningstimer for å ruste seg mot den tøffe kampen i NRK-programmet.

– Jeg sykler fire ganger opp og ned. Rekorden er fire minutter opp bakken. Da jeg begynte brukte jeg seks minutter og klarte bare to-tre ganger, sier han fornøyd til avisen.

Utmattet og svimmel

– Dette er ikke krampetrening, men jeg blir mer og mer utmattet og svimmel etter hvert som jeg nærmer meg toppen. Det er da det er verst å motivere meg, sier han videre.

HARDE KONKURRENTER: Disse konkurrerer Finken mot i «Mesternes mester» (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
HARDE KONKURRENTER: Disse konkurrerer Finken mot i «Mesternes mester» (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

Jagge forteller at effekten av treningstimene kom raskt, og at syklingen ga ham sterkere legger og lår, bedre pust og god kondisjon. Det kan være an av grunnene til at gullvinneren i slalåm fra OL i Albertvlle 1992, har gitt «Mesternes mester»-deltakerne hard konkurranse i programmet.

– Ingenting igjen å gi

– Jeg kommer fra en idrett hvor alt gjøres unna på et og et halvt minutt. Å tåle syre og smerte i kort tid er min greie. Når jeg ligger på toppen av bakken her klar for å spy, så er det ingenting igjen å gi, sier han til avisen.

Finn Christian Jagge er å se i «Mesternes mester» på TV i kveld.