Mushaga Bakenga. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Mushaga Bakenga. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

RBK-Bakenga refses av Bjørn Hansen

Den tidligere RBK-treneren mener unggutten skylder Rosenborg å skrive under ny kontrakt.

Lerkendal (TV 2 Sporten): Rosenborg har gitt Mushaga Bakenga et nytt tilbud, men 18-åringen (som fyller 19 i sommer) har foreløpig ikke svart ja. Det mener veteran og tidligere RBK-trener Bjørn Hansen han bør forte seg å gjøre.

- Han er 19 år og har spilt fire kamper fra start. Har vært i en lokal klubb og fått utdanning, går over til Rosenborg og får utdanning uten at det koster han noen ting. Og så leser jeg i avisa at vedkommende skal stå på vent, og ikke skrive under for Rosenborg fordi tida jobber for det. Jeg er sjokkert over at han møter klubben slik, sier Hansen.

Spilleren selv forstår at Hansen reagerer.

- Selvfølgelig, jeg har vært her i mange år og får tillit på A-laget og det setter jeg stor pris på, sier Mushaga Bakenga til TV 2 Sporten, og understreker at han trives utmerket i RBK.

Les også: Bakenga vrakes mot VIF

Bjørn Hansen mener Bakenga forplikter å skrive under for Rosenborg, men frykter 18-åringen som mange andre unge spillere lar seg friste av agenter og penger.

- Lojaliteten er blåst bort. Her er det klubber - ikke bare Rosenborg - men hjemmeklubber som får frem spillere, og så ved første anledning vurderer de å flytte på seg, tordner Hansen.

Se reportasje øverst i artikkelen

Fristes av utlandet
Bakengas agent Andreas Ekker sa i lørdagens Adresseavisen at interessen for Mushaga Bakenga er konkret i utlandet, men at spilleren samtidig vurderer ny kontrakt med RBK. Spilleren selv sier til TV 2 Sporten at han fort kan komme til enighet med RBK i de pågående forhandlingene, men innrømmer samtidig at tanken på å spille for storklubber ute frister.

- Utlandet er jo alltid fristende, det er jo noe alle fotballspillere drømmer om. Om det er nå eller senere vil tiden vise, sier Bakenga hemmelighetsfullt.

Hoftun: - Mushaga er viktig
Totalt elleve RBK-ere har utgående kontrakt i år, deriblant sentrale spillere som Mikael Lustig og Per Ciljan Skjelbred. Sportslig leder Erik Hoftun er i dialog med flere av dem, men vil merke det ekstra hardt om en ung, egenutviklet spiller skulle forlate Lerkendal så tidlig.

- Eksempelet Mushaga er viktig for oss, det er en ung spiller som er i startgropa av sin karriere. Hvis han velger å ikke skrive under, så er det ikke bra, medgir Erik Hoftun, som håper partene blir enige i løpet av våren.