AVSLØRER: Jonas Gardell snakker ut om en vanskelig oppvekst med mobbing og voldtekt. (Foto: Stefan Lindblom, © ep)
AVSLØRER: Jonas Gardell snakker ut om en vanskelig oppvekst med mobbing og voldtekt. (Foto: Stefan Lindblom, © ep)

– Terapauten min ble forelsket i meg

Svensk forfatter snakker ut.

I det svenske TV-programet «Det blir bedre», snakker den svenske forfatteren Jonas Gardell ut om sin tøffe barndom, mobbingen og voldtekten. Dette skriver Aftonbladet.

Den svenske forfatteren, som også er standupkomiker og artist, forteller i programmet om hvordan forholdet til Mark Levengood gjennomgikk en krise på midten av 90-tallet.

Han avslører også det han trodde skulle bli løsningen på problemet - som heller gjorde sitasjonen verre.

– Han ble forelsket i meg

– Jeg skulle forsøke å gå i terapi, men det var helt verdiløst ettersom han ble forelsket i meg. Skremmende menneske. Han satt og brølte i en av terapitimene at jeg måtte forstå han. «Nei, jeg må ikke forstå deg. Gå til en terapeut», sier Gardell i programmet på svenske TV 3.

Terapauten var en eldre mann.

– Jeg og eldre menn funker ikke bra. De bare utnytter meg på ulike dumme måter, sier han og henviser til en voldtekt han ble utsatt for som 14-åring.

En eldre mann lurte ham opp i leiligheten sin i Stockholm, og når han rystet kom seg fra leiligheten og ventet på t-banen vurderte han å hoppe framfor toget.

Besatt av den sosiale skammen

Vel hjemme fortalte han om hendelsen til sin mor - som bad han om å aldri prate om dette noensinne igjen. Til tross for at foreldrene var professorer i psykologi ble han oppfordret til å holde tyst om den vonde opplevelsen.

– Forventer du deg at psykologer skal vare psykologer på privaten, er du ute på bærtur. Min mor var besatt av den sosiale skammen, sier Jonas Gardell.

Jonas Gardell og hans kjæreste Mark Levengood har vært sammen 25 år. I dag er de gift og har to barn sammen.