SYK: Dag Otto Lauritzen har holdt hjertesykdommen skjult for omverdenen. (Foto: TV 2/)
SYK: Dag Otto Lauritzen har holdt hjertesykdommen skjult for omverdenen. (Foto: TV 2/)

Dag Otto Lauritzen skjulte hemmelig hjertesykdom for familien

– Jeg vil så gjerne være frisk og sprek.

Den folkekjære proffsyklisten Dag Otto Lauritzen avslører nå at han har slitt med hjerteproblemer, som han har holdt skjult for både familien og offentligheten.

– Jeg har nok underslått ofr meg selv at jeg har et problem. Jeg er 55 år , men oppfører meg som jeg er 25. Det er dumt, jeg vet, men jeg vil jo så gjerne være frisk og sprek, sier han i et intervju med VG Helg.

Han fikk sitt første hjerteflimmer i 1993. Siden har han holdt sykdommen skjult for trenere, leger, kolleger, venner, sine foreldre og egne barn. Bare kona Ellen har visst at Dag Otto har vært syk.

Sykdommen kom som et sjokk

– Det var et sjokk. Jeg var helt uforberedt, og skjønte ikke hva som skjedde. Jeg var 36 år og i toppform, sier Dag Otto til magasinet.

Da han deltok i TV 2-programmet «Skal vi danse» i 2007 ble han sendt til sykehus i Oslo, og mens han krøp under et strømgjerde i «Mesternes mester» i 2009 svimte han av og fikk et anfall.

Dag Otto blir konfrontert med hvorfor han valgte å holde sykdommen skjult for alle utenom kona.

– Huff, det er flaut å si det, men jeg tenkte hele tiden at det skulle gi seg, ville ikke at det skulle forandre livet mitt. Ikke hadde jeg lyst til å innse at jeg hadde noen fysiske begrensninger, sier han og legger til:

– Dessuten hadde jeg ikke fått lov til å være med på all moroa, om folk hadde visst, sier han videre.

Vært en stor belastning

Kona Ellen, har vært hans viktigste støttespiller i alle årene med sykdommen.

– Jeg er glad vi ikke lenger må skjule sykdommen til Dag Otto. Det har vært en stor belastning å måtte holde det skjult for så mange.

I perioder har turene til sykehuset vært hyppige, og Dag Otto har vært igjennom flere operasjoner som ikke har vært vellykket.

– På slutten, i fjor, var det tre elektrosjokk på en uke. Det gikk ikke lenger, sier han.

Nå har Dag Otto hatt en god periode og ser optimistisk på framtida:

– Jeg ser hjerteflimmer som en mellomfase. I neste kapittel er det full gass, sier han til VG Helg.

Aktuell med motivasjonsprogram

Dag Otto er fortiden aktuell med sitt nye TV-program «TV 2 Sporty», som er et motivasjonsprogram for trening og kosthold med fokus på trivsel.