jemen-sana-demo-F - Store demonstrasjoner i Jemens hovedstad

Store folkemengder har nok en gang samlet seg i gatene i Jemens hovedstad Sana for å kreve president Ali Abdullah Salehs avgang. Samtidig ber presidentens støttespillere om forsoning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Demonstranter strømmet inn i sentrum av byen i forbindelse med fredagsbønnen. Der samlet regimekritiske demonstranter seg under slagordet «fredag er siste sjanse».

Samtidig arrangerte støttespillere av presidenten en demonstrasjon i en annen del av byen, under banneren «forsoningsfredagen».

Soldater og polititjenestemenn var i høy beredskap for å forhindre sammenstøt mellom de to grupperingene, som befinner seg kun noen få kilometer fra hverandre.

Motstandere av Saleh krever at han øyeblikkelig går av og at det gjennomføres demokratiske valg. Presidentens støttespillere ønsker på sin side forhandlinger mellom partene for å løse krisen som har rammet landet de siste to månedene.

Gulf-landenes samarbeidsråd (GCC) har lagt fram en plan for å løse konflikten, som blant annet innebærer at president Saleh må gå av. Men Saleh holder fast ved ønsket om å bli sittende til presidentperioden er over. (©NTB)