Mats Zuccarello Aasen. (Foto: Henny Ray Abrams/Ap)
Mats Zuccarello Aasen. (Foto: Henny Ray Abrams/Ap)

Brudd i hånda for Zuccarello - mister VM

«Zucca» pådro seg et håndbrudd i en sluttspillkamp i AHL torsdag kveld.

Skaden oppsto i kampen mellom Mats Zuccarello Aasens Connecticut Whale og Portland Pirates.

23-åringen ble flyttet ned til farmerlaget for noen få dager siden, og er nå mest sannsynlig ute for resten av sesongen.

Dette er dårlig nytt for landslagssjef Roy Johansen, for «Zucca» var en viktig brikke i det norske laget som skal spille VM i Slovakia i mai. Et håndbrudd gjør det helt umulig.

– Det er selvfølgelig veldig synd for oss som skal til VM, og det er veldig synd for Mats, sier Johansen til TV 2 Sporten.

– Han har vært veldig viktig for oss. Han gjennomførte et strålende OL og VM i fjor og har bare blitt bedre og bedre. Han hadde vært en bra spiller å ha med seg nå.

Flere aktuelle spillere ute

Fra før har Johansen også mottatt forfall fra Patrick Thoresen. Han vil ikke spille VM-turneringen fordi han vil ha mer tid med familien. Johansens førstevalg til keeperplassen, Lars Volden, er ute med lyskestrekk, og nå risikerer landslagssjefen i tillegg å miste Jonas Holøs som kan komme videre til kvartfine i AHL-sluttspillet med Colorado Avalanches farmerlag Lake Erie Monsters.

– Det gir de andre guttene mulighet til å stå frem. Det blir en bratt læringskurve for mange av dem når de kommer rett fra GET-ligaen og inn i VM hvor vi skal spille mot de beste. Det blir spennende og utfordrende, så vi må bare gjøre det beste ut av det.