LETER VIDERE: To personer er funnet omkommet, og to personer er fortsatt savnet i Vesterålen. Da Sea King helikopteret måtte gi seg, overtok et småfly fra Norsk Aero Klubb sin flygetjeneste. (Foto: Norsk Aero Klubb)
LETER VIDERE: To personer er funnet omkommet, og to personer er fortsatt savnet i Vesterålen. Da Sea King helikopteret måtte gi seg, overtok et småfly fra Norsk Aero Klubb sin flygetjeneste. (Foto: Norsk Aero Klubb)

Fire personer savnet i fritidsbåt – resultatløs leting så langt

– De sa de var redde, og så ble samtalen brutt, sier Hovedredningssentralen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Letemannskaper leter fredag morgen fortsatt etter en fritidsbåt med fire personer om bord som er savnet i Hadselfjorden i Vesterålen. Blant de fire om bord var en mor og hennes sønn.

Fritidsbåten på 18,5 fot dro fra Melbu mellom klokken 13 og 14 torsdag formiddag. Det var tre voksne og ett barn om bord. Båten skulle over Hadselfjorden til Fiskebøl.

– Veldig gode søkeforhold

– Turen skulle normalt ta mellom 10 og 15 minutter. Da det var klart at de ikke hadde kommet frem, meldte pårørende fra til politiet klokken 21.24, opplyser vakthavende redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

LES OGSÅ: To personer er funnet omkommet etter båtulykken i Vesterålen

Letingen gjennom natten har vært resultatløs, til tross for at store styrker har lett etter de fire.

– Det har vært veldig gode søkeforhold, men Sea King-helikopteret har nå returnert til Bodø, da det trenger hvile, sier Frode Iversen, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til tv2nyhetene.no.

Helikopteret blir erstattet med et småfly fra flytjenesten til Norsk Aeroklubb. Det flyet tok av i åttetiden, fredag morgen.

– Status nå fremover blir at vi bruker båter for å søke langs land, strandsøk, øyer og skjær mens flyet dekker de mer åpne områdene, sier Iversen.

– Noe skjedde klokken 14.45

I tillegg til flyet er seks båter med og leter etter de fire personene.

Han sier de er sikre på at de leter i rett område.

– Det baserer vi på trafikkdata fra mobiltelefonene til de om bord i båten. Det var aktivitet på telefonene deres frem til 14.45, deretter var det slutt, sier han.

– Vi har og snakket med folk som snakket med de om bord i båten på den tiden. De sier at de i båten da var redde, og så ble plutselig samtalen brutt, forteller Iversen.

De vt ikke hva som skjedde eller nøyaktig hvor det skjedde.

– Men vi mener det må ha skjedd i det generelle området mellom Melbu og Fiskebøl, sier han.

Båtføreren skal være lokalkjent

Båtføreren er fra området, og har gått med båt på den strekken flere ganger før.

– Hvordan forholder dere dere til at det ikke er blitt gjort noe funn?

– Vi har ikke lyst til å tolke det, vi forholder oss til fakta, svarer han.

– Hvor lenge vil dere fortsette letingen?

– Det blir avgjort av søkeforhold, funn og ressurser, peker Iversen på.

Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser at politiet har patruljer på begge sider av stedet båten skulle fram til, og at ulike havner sjekkes i tilfelle båten skal ha lagt til andre steder enn opprinnelig planlagt.

(TV 2/NTB)