MISTENKT:  FBI leter etter denne uidentifiserte mannen etter at det ble funnet to rørbomber og en propantank på et kjøpesenter.
MISTENKT: FBI leter etter denne uidentifiserte mannen etter at det ble funnet to rørbomber og en propantank på et kjøpesenter.

Etterlyser denne mannen etter bombefunn på kjøpesenter

FBI frykter ukjent person ville markere 12-årsdagen til Columbine-massakren på grotesk vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fant rørbombe og en propantank etter en liten brann på et kjøpesenter i Littleton, Colorado skjærtorsdag.

Mistenkelig oppførsel

FBI har gått ut med etterlysning etter mannen på overvåkingsbildene. I utgangspunktet er de interessert i å avhøre mannen som oppførte seg mistenkelig i området der bomben ble funnet.

– Mannen er bare en mistenkt, vi vil snakke med ham som vitne, sier talskvinnen for det lokale politiet, Jacki Kelley til CBS News.

Mannen er en middelaldrende hvit mann med grålig hår. Han har bart og hadde på seg jeans, en mørk caps og hvit og gråstripete genser.

– Overvåkingsbildene viser at han bærer på en pose når han går inn en dør som kunder vanligvis ikke bruker, sier Kelley.

Evakuerte kunder og ansatte

Det var etter at en liten brann brøt ut i matavdelingen av kjøpesenteret at bomben ble funnet. Kjøpesenteret ble evakuert og bombeeksperter gjennomsøkte hele senteret med hunder.

Rørbomben og propantanken var bundet sammen, og da roboten skulle plukke opp rørbomben falt den fra hverandre, melder nyhetsbyrået AP.

Kan være Columbine-markering

Kjøpesenteret ligger bare noen få kilometer fra Columbine High School hvor 12 elever ble drept av to medelever for nøyaktig 12 år siden. Det ble funnet udetonerte rørbomber og propantanker på skolen etter at gjerningsmennene tok sine egne liv.

Disse likhetene gjør at FBI og det lokale politiet ikke utelukker en sammenheng. Personen som har lagt ut bomben og propantanken kan ha hatt planer om en grufull markering av 12-årsdagen til massakren.

– At det skjer 20. april, 12 år etter, i nærheten av Columbine High School, med lignende bombe er veldig foruroligene, sier Kelley til frammøtt presse.

En rørbombe er et stykke rør fylt med et eksplosivt materiale som er svært lett antennelig. Den er relativt lett å lage av privatpersoner.