ÅSTEDET: Politiet undersøker fredag stedet der et ektepar kvelden før ble funnet drept i et friluftsområde ved den danske byen Odense. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix)
ÅSTEDET: Politiet undersøker fredag stedet der et ektepar kvelden før ble funnet drept i et friluftsområde ved den danske byen Odense. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix)

Etterlyser mann i grønn frakk etter dobbeltdrap

– Vi har ett sikkert vitne, opplyser dansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har fortsatt ikke noen mistenkte etter drapet på et ektepar i Odense forrige uke. Overlegen Bjarne Johansen (53) og hans 49-årige kone, økonomidirektør Heidi Nielsen, ble skutt ned og drept med maskinpistol da de var ute på sin vanlige kveldstur onsdag.

Flere vitner har fortalt til politiet at de observerte en mann iført en grønn frakk i området – kun 20 minutter før ekteparet ble drept.

Teori om hevn lagt bort

Paret ble meldt savnet av sine barn tidlig torsdag morgen. Senere på morgenen ble paret funnet drept i et skogsområde av en mann som gikk tur med hunden.

En av teoriene politiet i Fyn har jobbet med er at drapene kunne være hevn fra en pasient av overlegen som var misfornøyd med behandlingen han hadde fått. En tidligere pasient av den drepte kirurgen ble tatt inn til avhør, men ble raskt sjekket ut av saken da han hadde alibi.

LES OGSÅ: Hevn fra pasient kan være motiv for dobbeltdrap

Denne teorien er ifølge TV 2 News nå ikke lenger interessant for politiet.

Avfyrte 18 skudd

Skjærtorsdag melder TV 2 News at flere vitner har forklart at de observerte en mann iført grønn frakk i Odense kort tid før ekteparet ble drept.

Den mistenkelige mannen skal være i 40-årene. Han skal ha ett litt rundt hode og brukte briller. Bekledningen var en grønn frakk, mørke bukser, hvite treningssko og en grå lue.

Vitner skal ha observert mannen klokken 19.25 på vei mot Tusindårsskoven. Rundt 20 minutter senere ble ekteparet skutt ned og drept.

Politiets teknikere har avdekket at det ble avfyrt 18 skudd mot ekteparet, trolig med en maskinpistol. Tomhylsene på åstedet tyder på at gjerningspersonen var i bevegelse da skuddene ble avfyrt.

– En gal manns verk

– Vi har ett sikkert vitne, sier visepolitiinspektør Henrik Justesen i Fyns Politi.

Justesen sier gjerningsmannen trolig er en psykisk syk person.

– Noe peker i retning av at det er en gal manns verk. En av de mer sannsynlige teoriene kan være at gjerningsmannen var sint for bilder den drepte overlegen hadde tatt. Han var en ivrig fotograf, sier visepolitiinspektøren.