real (Foto: AP/Ap)
real (Foto: AP/Ap)

Ronaldo avgjorde med praktscoring

Real Madrid slo erkerival Barcelona og vant sitt første trofe på tre år.

Barcelona - Real Madrid 0-1

103 minutter og 31 sekunder var spilt mellom Barcelona og Real Madrid i den spanske cupfinalen uten nettkjenning. Så vartet Ángel di María opp med et innlegg av ypperste klasse, og Cristiano Ronaldo svarte med en knallheading som José Pinto kun hørte suset av.

Det smakte nok ekstra godt for Real Madrid, José Mourinho og de hvitkledde på Mestalla – etter 1-1 i El Clasico lørdag sikret Barcelona så å si seriegullet i ligaen. Ronaldos avgjørende scoring sørget nå for at Real Madrid kunne løfte troféet for første gang siden 1993, mens Pep Guardiola måtte se Barcelona tape en finale for første gang siden han kom til klubben.

Før portugiserens matchvinner-scoring var det Real Madrid som var best i første omgang. Den største sjansen kom like før pause da Pepe stupheadet på innsiden av stolpen, men til de hvites frustrasjon gikk ikke ballen i nettet.

Etter hvilen satte Pedro inn det han trodde var 1-0 for Barcelona, men målet ble annullert for en hårfin offside.

Det var flere store sjanser til begge lag før full tid, men da ingen av de to gigantene maktet å score gikk kampen til ekstraomganger. Etter Ronaldos scoring fikk Real Madrid som så mange ganger før mot Barcelona en mann utvist da di María fikk sitt andre gule kort noen sekunder før slutt, men José Mourinhos menn holdt unna og vant dermed sitt første trofe på tre år.

VRAKET: Cristiano Ronaldo får ikke muligheten til å juble for scoringer mot Real Zaragoza på lørdag. (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)
VRAKET: Cristiano Ronaldo får ikke muligheten til å juble for scoringer mot Real Zaragoza på lørdag. (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)