HJELP:   Det er ikke nødvendig å lide i stillhet, og det er ingen skam å søke hjelp, sier Zeta Jones om innleggelsen på mentalt sykehus.  (Foto: Donna Ward)
HJELP: Det er ikke nødvendig å lide i stillhet, og det er ingen skam å søke hjelp, sier Zeta Jones om innleggelsen på mentalt sykehus. (Foto: Donna Ward)

Derfor var Zeta-Jones åpen om sin psykiske lidelse

Ville ikke lide i stillhet.

Catherine Zeta- Jones ble innlagt på mentalsykehuset Silver Hill Hospital i Conneticut forrige uke. Ektemannens kamp mot kreften ble for tøft for superstjernen.

Les også: Zeta-Jones innlagt på mentalsykehus

Nå avslører Zeta-Jones hvorfor hun valgte å være åpen om sin psykiske lidelse. Hun vil nemlig være et forbilde for andre som lider av det samme, og som trenger hjelp.

Skuespilleren tilbrakte fem dager på det mentale sykehuset, for å få hjelp til lidelsen, som karakteriseres som langvarig depresjon.

– Det er ikke nødvendig å lide i stillhet, og det er ingen skam å søke hjelp

Hun valgte å søke hjelp etter et tøft år som støtte for den kreftsyke ektemannen Michael Douglas. Hans sønn Cameron ble samtidig dømt til fengsel for en dop-sak. Det ble rett og slett for mye for Hollywood-stjernen.

Nå vil hun hjelpe andre med samme problem, og oppmuntre de til å søke hjelp. Hun vil være et forbilde for at det ikke er flaut å innrømme at man har et problem, og at det heller ikke er noe man trenger å skjule.

– Dette er en lidelse som rammer millioner av mennesker, og jeg er en av dem, sier hun til magasinet People.

– Hvis min åpenhet om dette oppmuntrer en person til å søke hjelp, så er det verdt det. Det er ikke nødvendig å lide i stillhet, og det er ingen skam å søke hjelp, sier hun videre.

Vondt å se henne slik

Nære venner av paret synes det var vondt å se Zeta-Jones lide.

– Den minste ting ble overvelmende, som å gå ut å spise middag. En liten del av henne forsvant, og det var vondt å se, for jeg vet hvor mye hun prøvde, sier en venn av Zeta Jones til magasinet.

Catherine og Michael har to barn sammen Dylan (10) og Carys (8).