KRAV: Finanstilsynet vurderer å innføre krav til selskaper som leverer betalingsterminalløsninger. (Foto: Sara Johannessen/NTB scanpix)
KRAV: Finanstilsynet vurderer å innføre krav til selskaper som leverer betalingsterminalløsninger. (Foto: Sara Johannessen/NTB scanpix)

Betalingstrøbbel over hele landet

En teknisk feil gjør at mange ikke får betalt med bankkort eller tatt ut penger av minibanker onsdag ettermiddag - siste handledag før påske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange opplever problemer med bruk av bankkort onsdag etter at en teknisk feil skaper problemer for betalingsløsningene fra selskapet EDB Business Partner.

– Tregheter i systemene

I dag onsdag er siste ordinære åpningsdag før butikkene stenger til påske. Dermed kommer feilen mer ubeleilig enn vanlig for kundene. Mange får verken betale med kort i butikker eller ta ut kontanter i minibanker.

Det er kunder hos Nordea, Skandiabanken og noen av bankene i Sparebank-gruppen som ikke får betalt med bankkort i butikker.

– Det er tregheter i systemene som gjør at noen kunder ikke får betale. Det er en teknisk årsak til dette som vi forsøker å løse, sier konserndirektør i EDB-gruppen Geir Remman til TV 2.

De kundene som ikke får betalt online skal ifølge EDB Business Partner få reserveløsning slik at beløpene heller blir trukket i etterkant. Men noen kunder får ikke betalt i det hele tatt.

LES OGSÅ: Over 1,5 millioner kunder blir uten nettbank i påsken

Jobber med å løse problemet

Problemene oppstår over hele landet og ingen spesielle steder er mer rammet enn andre.

– Det treffer litt ulikt forskjellige steder i landet, for problemene ligger i kortene hos enkelte brukere. Det er stort sett større transaksjoner som skaper problemer, sier Remman til TV 2.

Grunnen til dette skal være en sperre som ligger i kortet som slår ut ved større beløp.

EDB Business Partner jobber med å løse problemet, men vet i 15-tiden onsdag ikke eksakt når feilen kan være utbedret.

Like etter klokken 16 melder selskapet at feilen er funnet og at betalingsterminalene fungerer som normalt igjen.