loftaas (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
loftaas (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Slik kan du ha det moro med iPaden i påsken

Påsketid betyr spilltid, men ludo kan spilles på mer enn et pappbrett

Ikke alle spiller påskespillene på tradisjonell måte. Minst 100 000 nordmenn har skaffet seg iPad, det er derfor grunn til å tro at mange familieturneringer foregår over et brett i glass og plast fremfor papp denne påsken.

TV 2 hjelper deg har fått eksperthjelp til å foreslå noen iPad-spill til påskeferien.

– Det er et enormt spillutvalg. Du har tradisjonelle spill som Ludo og Monopol, og mer avanserte ting som bilspill og skytespill, alt det vi tidligere brukte konsoll eller pc til, sier Bjørn Eirik Loftås, redaktør i DinSide.no

Les også: Her er gode spilltips til påsken

Billig

En iPad kan nok aldri utkonkurrere sjarmen med å spille Ludo på tradisjonell måte, men fordelene er likevel mange.

– Du kan ha så mange spill du bare ønsker, og det er billig. Å laste ned et spill koster fra kr 6 til kr 55. Samtidig slipper man jo noe så irriterende som at terninger og spillbrikker blir borte.

Les også: I morgen er ventetiden over- nå kommer den ny iPaden

Gamle klassikere

Labyrint HD er blant spillene som kan lastes ned. Du får en høyteknologisk versjon av det velkjente spillet der du skal balansere en kule gjennom en labyrint uten at kula faller ned i et av de mange hullene i brettet.

– Dette spillet har nok mange fysisk på hytta, nå spilles det med hjelp av bevegelsessensorer i iPaden. Du kan velge mellom flere brett og forskjellig vanskelighetsgrad. Grafikken er kul, og bevegelsene er stilige å se på, sier Loftås.

Den gamle klassikeren scrabble er også å finne på iPad. Om spillerne i tillegg har hver sin iphone tilgjengelig blir det ekstra gøy.

– Man har da bokstavene sine på sin egen telefon, og dermed skjult for de andre.

Les også: Spill for hele påska

Matte i praksis

Vil du trimme hjernen mens påskeferien pågår er spillet Slice It en god ide. Geometriske former som trekanter, og kvadrater skal deles i like store deler med så og så mange kutt. Det er kanskje lett i starten, men blir etter hvert rett og slett svært utfordrende.

– Dette er matte i praksis, og veldig artig.

I redaksjonen til DinSide.no har de også hatt stor glede av spillet Beyond Ynth HD. Her styrer du en liten marihøne som velter rundt og samler diamanter mens han skal komme seg gjennom diverse hindringer.

– Romoppfatning, koordinasjon, planlegging og morsom grafikk gjør dette til et morsomt spill, sier Loftås.

Bilbygging

Er du glad i å bygge eller style biler? Da kan spillet Create a car være noe for deg. Utallige karosserier kan mikses med et utall felger, dekk, motorer og alle tenkelige, og utenkelige, effekter.

– Her setter man sammen bil med karosseri og diverse tilbehør. Det er en enkel og barnslig grafikk og veldig lett å forstå, sier Loftås til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter