VW Scirocco
VW Scirocco

VW Scirocco TDI: - Slites bilen fortere hvis jeg trimmer den?

Han har kjøpt sportsbil, men ønsker seg mer krefter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei har en VW Scirocco med TDI, nå tror du kanskje at du har en ungdom "på tråden" men dette er en godt voksen eier, har rundet 50 og ikke behov for stort baksete lenger så da ble det denne. Har alltid hatt biler med litt motorkraft og kjenner det gjerne skulle vært litt mer trøkk i Roccoen. Derfor vurderer jeg å chippe den, moderat. Har lest at dette kan gå ut over levetiden på bla motoren, stemmer det med dine erfaringer?

Benny svarer:

Hei du. Nei det er ikke bare ungdommer som vil ha det litt gøy bak rattet! Mange av oss som begynner å bli litt grå ved tinningen er fortsatt Gutter med stor G – og det skal vi være glade for!

Så lenge du chipper bilen din moderat fra f. eks 140 hk til 170 hk (hvis du har en 2,0 TDI) og ikke bruker hele gasspedalen hele tiden og er nøye med service, vedlikehold etc. så tror jeg at den økte motorslitasjen vil bli helt minimal.

Grunnen til at enkelte av de chippede bilene av og til kan oppleves som litt ”lurvete”, tror jeg skyldes bruken av bilen - mer enn det skyldes selve chippen.

Ofte speiles bruken av en litt gassglad sjåfør med mye ”røsk og riv-kjøring” kanskje kombinert med litt tilårskommen bil og noe mangelfullt vedlikehold oppigjennom.

Må til slutt bare litt forsiktig minne om at chipping ikke er lovlig med mindre du betaler tilleggsavgift for det økte antallet hk.

Ønsker deg lykke til med fin og etter hvert sprekere bil!

Del med facebook-vennene dine

Les vår test av VW Scirocco her:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: