Johan Kaggestad (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Johan Kaggestad (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Kaggestad: – Sto på helt til mållinjen

Tidligere trener Johan Kaggestad minnes Grete Waitz som en fighter.

Grete Waitz sin tidligere trener Johan Kaggestad kjente løpedronningen i nærmere 40 år. I dag fikk han beskjeden om at Waitz måtte gi tapt for kreften.

– Det har vært en trist dag og en dag til ettertanke selv om det ikke var veldig overraskende at det nå gikk mot slutten, sier Kaggestad.

Grete Waitz. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
Grete Waitz. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

– Hun hadde en fantastisk vilje og glød. Hun var usedvanlig fokusert på å kunne bidra positivt, og det så vi på slutten også. Hun sto på helt til mållinjen når det gjaldt å fremme interessene for kreftstiftelsen hvor hun samlet inn usedvanlig mye penger til den gode saken.

Se hele intervjuet med Johan Kaggestad i videovinduet øverst!

Kaggestad minnes Waitz som en fighter.

– Hun var veldig god til å trene. Hun var god til å prioritere når hun hadde bestemt seg for å bli verdens beste kvinnelige langdistanseløper. Hun visste hva som krevdes, og det var ingen snarveier. Hun trente det som skulle til og lyktes.

Som mange andre trekker Kaggestad frem Waitz sin store internasjonale suksess.

– Jeg påstår at Grete vil være den eneste nordmannen du kunne sluppet ned på 5th Avenue i New York og alle folk ville kjent henne igjen. Hun hadde en utrolig posisjon i USA fordi hun inspirerte folk og markerte fysisk aktivitet som en vesentlig faktor og skapte god helse, sier Kaggestad.