kokkelimonke (Foto: Faksimile Kokkelimonke)
kokkelimonke (Foto: Faksimile Kokkelimonke)

Klarer du å se hva dette er?

Klassikeren Kokkelimonke i ny utgave. Her er gode spilltips til påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påsketid er for mange spilltid, enten man er hjemme eller på hytta. Blant brettspill er vi nordmenn glade i tradisjoner.

– Monopol er fortsatt en stor klassiker, faktisk verdens mest solgte patenterte brettspill, sier Remo Rehder i Brettspillguiden til TV 2 hjelper deg.

Brettspillguiden har anbefalt fem ulike selskapsspill.

Kokkelimonke bilde

En av de andre store klassikerne er kokkelimonke, spillet der man skal gjette hva ukjente og vanskelige ord betyr. Nå er en ny generasjon kokkelimonke på markedet: Kokkelimonke bilde.

– Her har man byttet ut ordene med bilder av gjenstander du ikke aner hva er, sier Remo Rehder. Hele poenget er å skrive en forklaring som de andre tror er riktig, men som viser seg å være feil, altså er kreativiteten og løgnen i høysetet.

Øverst i denne saken er det lagt inn et bilde fra Kokkelimonke bilde. TV 2 hjelper deg sitt testpanel trodde gjenstanden på bildet var:

– En moderne piperenser

– Noe man fanger insekter med, for så å slippe de ut igjen på et annet sted.

– Noe man åpner tette takrenner med.

Hva tror du? Se løsning nederst i saken.

spillbilde (Foto: Terje Andersen)
spillbilde (Foto: Terje Andersen)

Fauna

Synes du quiz er gøy er det stor fare for at du liker brettspillet Fauna. Her skal du gjette på ulike dyrs utbredelsesområde, vekt, lengde og halelengde.

– Mange av dyrene er eksotiske og ukjente, derfor blir det gjetting, sier Remo.

I spillet møter du alt fra indisk elefant og dvergmaursluker til fjelltapir og hasselmus. Det kan være til stor hjelp å sammenligne de ulike dyrene med noe man kjenner.

– De færreste vet vekten på en elefant, men kanskje man vet noe om en elg eller en hest, sier Remo.

Les mer om Fauna hos Brettspillguidens nettsider.

Les også: Alle tester i Testbasen

Kaleidos

Kaleidos ble kåret til årets selskapsspill i 2010, og er blant Remos favoritter.

Spillet går ut på at hver spiller får et staffeli med den samme tegningen på. Deretter trekkes et kort, som viser hvilke bokstav ordene skal starte på.

– Nå har alle spillerne 30 sekunder på å finne flest mulig ord på en bestemt bokstav i bildet. Derfor gjelder det å tenke kreativt, sier Remo.

Les mer om Kaleidos hos Brettspillguidens nettsider.

Bananagram

Det første du vil legge merke til hos bananagram er utseendet. Som navnet tilsier ligner dette veldig på en banan. I selve spillet følger det med flere måter å spille på, altså er dette egentlig flere spill i samme spill.

Hovedpoenget er å danne flest mulig ord med bokstavene du får tildelt, og er på mange måter en forenklet versjon av velkjente Scrabble.

Les mer om bananagram på Brettspillguidens nettsider.

Se også: Test av akebrett

Black Box

Å få høre andre menneskers teorier om seg selv kan være både interessant og skummelt. I så måte byr spillet Black Box på mengder av spenning.

Det trekkes kort med forskjellige spørsmål og påstander, deretter skal deltakerne gjette på hvem av de andre deltakerne de ulike spørsmålene/ påstandene passer best til.

Black Box er nok velkjent for en del mennesker, siden det har eksistert i internasjonal versjon siden slutten av 80-tallet. Etter det Brettspillguiden erfarer er dette første gang spillet finnes i norsk utgave.

Les mer om Black Box på Brettspillguidens nettsider.

PS: Gjenstanden på bildet fra Kokkelimonke Bilde brukes til å fange innsekter med, for deretter å slippe de ut igjen på nytt sted.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter