FINALEKLAR: Eirik Verås Larsen skal padle VM finale i K1 1000 meter fredag. (Foto: Frode Olsen)
FINALEKLAR: Eirik Verås Larsen skal padle VM finale i K1 1000 meter fredag. (Foto: Frode Olsen)

Sjekk ut padlekongens nye treningsmetoder

Eirik Verås Larsen bryter barrierer før OL i 2012.

Flekkefjord (TV2 Sporten): Eirik Verås Larsen hadde egentlig lagt opp som toppidrettsutøver. Nå har han bestemt seg for comeback i kajakken. 36-åringen tok både gull og bronse i Athen-OL 2004. I Beijing 2008 var han også i praktslag, og padlet inn til sølvmedalje i K1- 1000 meter. Nå tror han et nytt treningsopplegg kan bidra til å skaffe ham medaljer i tre ulike Olympiske leker.

Se innslag i videovinduet øverst

– Det er OL i London 2012 som gjør at jeg nå satser igjen. Det skal bli spennende å se om jeg kan ta en medalje og kjempe helt i toppen. Vi har laget et spesial-opplegg som inneholder en del høydetrening. Det har ikke vært prøvd ut tidligere i kajakk-sammenheng, sier Eirik Verås Larsen til TV 2 Sporten.

Eirik Verås Larsen  (Foto: Frode Olsen)
Eirik Verås Larsen (Foto: Frode Olsen)

Padleren legger ikke skjul på at han tråkker på en ukjent sti i treningssammenheng.

– I samarbeid med Toppidrettssenteret håper jeg å få maksimalt ut av opplegget. Jeg skal benytte meg av all mulig ekspertise på området. Det blir vanskelig, men samtidig veldig spennende. I år skal jeg på tre høydeopphold, og er akkurat kommet hjem fra treningsleir i Mexico og Florida, sier han.

Gamle trakter

Hjemme i Flekkefjord møter han et yrende liv på brygga. Den årlige Påske-samlingen til Flekkefjord Kajakklubb bidrar til en sosial treningshverdag.

– Det er noe år siden jeg har kunnet delta på denne samlingen i Flekkefjord. I år passet det veldig godt med den sene påsken, og det er veldig trivelig å være tilbake i hjembyen. Flekkefjord ligger nesten så langt sør man kommer i Norge, og har optimale forhold for oss padlere, sier han.

Kjersti Heir (Foto: Frode Olsen)
Kjersti Heir (Foto: Frode Olsen)

Eirik Verås Larsen hevder han står foran en rolig Påske - selv om den nok fortoner seg annerledes enn for folk flest. Brekte staver og kakao overlater han til andre.

– Jeg har nettopp trent hardt under høydeoppholdet. Derfor blir litt roligere denne uken, med et par økter til dagen. Treningsinnholdet blir en kombinasjon av padling, løping og litt aktivitet i styrkerommet, sier han.

Flekkefjord kajakklubb (Foto: Frode Olsen)
Flekkefjord kajakklubb (Foto: Frode Olsen)