Grandiosa (Foto: Stabburet AS)
Grandiosa (Foto: Stabburet AS)

Hvor hjemmelagd er denne egentlig?

Her produseres Stabburets «hjemmelagde» Grandiosa.

«Vår Hjemmelagde» heter den nyeste pizzaen i Grandiosa-familen. Men hvor hjemmelagd er den egentlig?

Siden den ble lansert i 1980, har Grandiosa-sortimentet vokst i omfang og popularitet. Ifølge Stabburet selv, spises det én frossenpizza hvert sekund.

Pizzaen produseres på Stranda i Møre og Romsdal, og daglig fraktes det ni vogntog fra fabrikken til norske butikkfrysere. Og inne i disse vogntogene finner man også det nyeste tilskuddet av «hjemmelagd» Grandiosa.

Men skulle ikke den være hjemmelagd?

Se også: Det er absolutt ikke skinke på denne Grandiosaen

Fabrikkprodusert

TV 2 hjelper deg har søkt i Forbrukerombudets postlister, og der viser deg seg at flere norske forbrukere har sendt inn henvendelser på om hvorvidt pizzaen faktisk er hjemmelagd.

Svaret er at den «hjemmelagde», i likhet med resten av Grandiosaene , produseres på de samme fabrikklokalene på Stranda. Informasjonssjef i Stabburet, Inger Marie F. Ingdahl, innrømmer at «Vår Hjemmelagde» ikke er noe mer hjemmelagd enn andre pizzaer som lages på fabrikken i Møre og Romsdal.

– Det er bare en annen type pizza. Ordet er en beskrivelse av kvaliteten, sier Ingdahl.

Les også: Her er Wenches sunne og gode oppskrifter: Pizza på grovt pitabrød

Les også: – Jeg fikk ikke veldig lyst på pizza til lunsj

Hva betyr hjemmelagd?

På spørsmål om hva Stabburet legger i utrykket «hjemmelagd», svarer Ingdahl at de da henviser til smaken og kvaliteten, ikke noe om hvordan pizzaen produseres.

– For oss sier «hjemmelagd» noe om smaken og kvaliteten, ikke noe om produksjonsprosessen. Vi har satt «vår» foran for å tydeliggjøre dette.

– Vi har i flere år brukt uttrykket «hjemmelagd». Det er en egen sjanger, og beskriver kvaliteten på produktet. Grandiosa Hjemmelagd er vår versjon av hjemmelagd, og er mer slik folk forbinder med hjemmelagd pizza. Den er firkantet, har gripekant og mer fyll for å nevne noe, sier hun til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter