Philippe Gilbert. (Foto: JERRY LAMPEN/Reuters)
Philippe Gilbert. (Foto: JERRY LAMPEN/Reuters)

Philippe Gilbert vil jakte gul trøye i Tour de France

Amstel Gold-vinneren planlegger å sette sitt merke på sommerens eventyr i Frankrike.

Den 28 år gamle belgieren forsvarte tittelen i Amstel Gold Race på mesterlig vis søndag. Denne uken har han også skumle planer for klassikerne La Fléche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Vil ha gul trøye
Men Gilbert har nå også sagt ifra til lagledelsen i Omega Pharma-Lotto at han vil kjøre Tour de France i juli. Og da blir det slik.

- Philippe sa han likte årets Tour-rute da den ble offentliggjort, men at han ville bruke våren på å bestemme seg. Nå har han altså truffet sin beslutning, sier sportsdirektør Marc Sergeant til Sporza.be.

Gilbert er en av verdens fremste klassikerryttere, men har ikke vært like dominerende de tre foregående gangene han har deltatt i Tour de France - sist i 2008. Men nå er belgieren klar til å kjempe om heder på de franske landeveiene.

- Når en slik lederfigur, som også har en viss status i feltet, sier at han vil kjøre Touren, sier man ikke nei. Philippe vil gjerne vinne en etappe og sykle med den gule trøyen. det er vanskelig, men han har en sjanse, tror Sergeant.

Starten på årets Tour, med spesielt fjerde etappe, som ender opp Muur-de-Bretagne, burde kunne passe Gilberts ferdigheter.

- Ikke for mange kapteiner
Omega Pharma-Lotto får med det et lag med tre kapteiner blant de ni rytterne de kan ha med. Jurgen van den Broeck skal kjempe om en god sammenlagtplassering, mens André Greipel her hentet inn for å vinne massespurter. Marc Sergeant tror likevel ikke laget sprer ressursene for tynt.

- Jeg tror ikke vi har for mange kapteiner. Lagånden er god og alle kjenner sin jobb.