fotoknudsen (Foto: TV 2 hjelper deg)
fotoknudsen (Foto: TV 2 hjelper deg)

FotoKnudsen tok firedobbel pris for batteri

– Dette skulle ikke vært lovlig, sier Marit Wiig.

Marit Wiig fra Rykkinn trengte nytt batteri til sin trådløse ringeklokke, og gikk til FotoKnudsen på Bekkestua for å skaffe batteriet.

– Jeg trodde jeg måtte i spesialforretning for å skaffe akkurat dette batteriet, det var derfor jeg gikk dit. Jeg trodde jeg pent måtte betale så dyrt. Hadde jeg visst at de hadde det så mye billigere i matbutikken ville jeg aldri kjøpt batteriet hos FotoKnudsen, sier Marit til TV 2 hjelper deg.

Hos FotoKnudsen kostet Energizer-batteriet 79 kroner. I sin nærmeste matbutikk Coop Vestviken fant hun det samme batteriet til bare 19,50.

– Dette må vel være rekord. Jeg synes det er ille at vi skal bli lurt på denne måten. Noen tjener tydeligvis grovt på oss forbrukere. Det skulle ikke vært lovlig, sier Marit Wiig.

Les også: Erotisk chat kostet Joakim (21) 7600 kroner

Fire ganger så dyrt

Det er fri prissetting i Norge, så FotoKnudsen står fritt til å ta over fire ganger så høy pris som Coop for batteriet.

FotoKnudsen forklarer den høye prisen med at de har høyere kostnader.

– FotoKnudsen tilbyr som faghandel innen foto et bredt spekter av batterityper for å kunne dekke de produktene vi selger i dag, produkter vi har solgt tidligere og de batteritypene som kundene forventer å finne i en fotobutikk. Vi opplever ofte positive tilbakemeldinger fra kunder som har gått fra butikk til butikk for å finne akkurat det ene batteriet de trenger. Dette er vårt hovedfokus i forhold til sortiment på batterier. Et høyt servicenivå med stor produktbredde gir høyere kostnader som igjen er grunnlaget for varens pris, sier Per Johan Dyrø Waag, salgssjef i FotoKnudsen.

fotoknudsen2 (Foto: Privat)
fotoknudsen2 (Foto: Privat)


Les også: Prisforskjellen på disse rommene er 55.000 kroner

Beklager at kunden føler seg lurt

FotoKnudsen mener også at kvalitetsforskjeller forklarer prisforskjellene på batterier.

– I vårt sortiment finner man flere batterier merket “Photo”. Dette er batterier av ekstra høy kvalitet tilpasset bruk i dyrere produkter med høyere krav til ytelse. Pris henger ofte sammen med tilgjengelighet og bredde i sortiment, men vi beklager at kunden føler seg lurt, sier Dyrø Waag til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter