babycall (Foto: Therese Talmo Rønn)
babycall (Foto: Therese Talmo Rønn)

Stor test av babycall med og uten video

Her bør du ikke gå for den billige varianten.

Å finne fram til rett babycall i monitorjungelen er kanskje like vanskelig som å finne rett barnevogn. Derfor har vi i TV 2 hjelper deg latt en gruppe småbarnsforeldre fortelle deg hva som er deres favoritt.

Skal du gå for en tradisjonell lydmonitor, eller fleske til med full videoovervåking av barnerommet? Uansett, du kommer mye lengre dersom du på forhånd har klart å definere hvilket behov som er viktig for deg og din familie.

I denne testen ble det raskt klart at for at foreldrene skulle bli fornøyd måtte brukervennligheten, strømtilførselen, sendeforholdene og ekstrafunksjonene fungere godt. Og når familiene satte monitorene på prøve viste det seg at når det kommer til babycaller bør man gå litt opp i pris. Clas Ohlsson som hadde det billigste produktet både på vanlig monitor og videomonitor sto ikke sin prøve hos noen av foreldrene.

Les testen: Test av tradisjonell babycall uten video

Les testen: Test av babycall med video

Pappa ser deg

Flere produsenter har de siste årene kommet med en video-monitor modell i sitt sortiment. Ved hjelp av et kamera direkteoverføres bildene av det forhåpentligvis sovende barnet til en liten bærbar TV skjerm der foreldrene oppholder seg.

– Det kan være fint for å se om barnet har kommet seg over på magen eller trenger hjelp på noen måte, sier Kristoffer Staver som har vært med å testet babycallene.

– Men igjen, man kan altså også bare ta seg en tur inn på barnerommet eller sjekke vogna.

Les også: Alle tester av lyd og bilde i Testbasen

Les også: Q-Park bøtela for akuttfødsel

Krever montering

De fleste videomonitorene er avhengig av litt mer montering på selve kameraet. Generelt har flere videomonitorer også en litt mer begrenset sendingsrekkevidde enn de tradisjonelle babycallene. Er stor mobilitet et viktig krav for deg kan det derfor kanskje være like lurt å gå for en tradisjonell lydmonitor i stedet.

Da bør du også tenke igjennom hva du synes er greit i forhold til strømtilgang. Her varierer det veldig fra monitor til monitor hva som brukes. Mens noen bare går på strøm har andre en løsning hvor batterier kan settes inn ved behov. Andre har i tillegg integrerte oppladbare batterier i begge enhetene.

Les testen: Test av tradisjonell babycall uten video

Les testen: Test av babycall med video

Flere favoritter

Testfamiliene i TV 2 hjelper deg sin test fikk mange babycaller på prøve. Fem videomonitorer og syv lydmonitorer ble prøvd ut i vanlig bruk. Og bortsett fra lunkne poenger til Clas Ohlsson ble de fleste babycallene godt mottatt.

Testen ble utført av småbarnsfamilier, og det er deres opplevelse av produktene som er bakgrunnen for resultatet.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter