Petter Northug
Petter Northug

– Dette kan skade Northug

Det er ikke bare Rachel Nordtømmes merkevareverdi som står i fare i kjølvannet av bruddet.

Eksperter var raskt ute med å fastslå at Rachel Nordtømmes merkevareverdi er svekket nå som hun og Petter Northug ikke lenger er kjærester.

Men også Northug kan risikere å oppleve at sponsorer vil trekke seg unna hvis han fortsetter å velge jenter som trives i rampelyset og mer enn gjerne kaster klærne.

«God Kveld Norge» meldte tidligere i dag at Paradise-Maren skal være Northugs nye flørt.

Kan slå begge veier

Northug har akkurat vært i Riga i anledning poker-NM, han er som kjent Red Bulls ansikt utad, og har den siste tiden vært hyppig i vinden som følge av spisse formuleringer i offentligheten.

Førsteamanuensis Knut Kolnar ved BI, som er programansvarlig for kurset «Identitet og merkevarebygging», sier at det å bli koblet til Paradise Hotel kanskje ikke er gunstig for Northug.

Kolnar sier at slik mediesex som foregår i Paradise Hotel, ofte er en strategi for bygging av image, hvor håpet er at synlighet skal gi innpass i kjendiskulten og slik være en karrierevei.

Glamourkapitalen er imidlertid en tvetydig størrelse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Alder: 21 Yrke:
  Student Hjemsted/bosted: Oslo (Foto: Arne Reginiussen)
Alder: 21 Yrke: Student Hjemsted/bosted: Oslo (Foto: Arne Reginiussen)

— Det er ikke sikkert at forbindelsen til en Paradise hotell-deltaker kjent for mediesex er gunstig for byggingen av merkevaren Northug. Men som en sterk merkevare bygget på en lest av rotnorsk sunnhet og litt enfant terrible, skades den neppe nevneverdig, tror han.

— Noen skandaler er jo karrierefremmende, men det kan slå begge veier, sier han.

Kolnar minner likevel om at det ofte er litt andre regler for idrettsstjerner, enn for eksempel skuespillere, modeller og andre kjendiser, som kan oppleve at lekkede sextaper eller narkotikaskandaler gir karrieren et boost.

— For idrettstjerner er ikke all PR god PR, noe Tiger Woods er et godt eksempel på. Sporten er en av våre mest sentrale identitets- og normalitetsleverandører . Noe som gjør at sponsorer som identifiserer seg med disse verdiene vil tenke seg om før de åpner pengesekken.

Golddiggers og groupies

Rektor ved Markedshøyskolen i Oslo, Trond Blindheim, er ikke like bekymret som Kolnar. Han sammenligner Northug med fotballstjerner, og mener de samme «reglene» gjelder for ham som for dem.

— De gutta der bytter jo damer som andre skifter sokker, og velger ofte jenter som er flinke til å eksponere seg i mediene. Golddiggers og groupies som ønsker å sole seg i glansen deres, utdyper han.

Blindheim sier også at Northug kan slippe unna med ulike flørter, nettopp i kraft av å være Northug. En litt rampete og arrogant alfahann, som samtidig er en briljant skiløper.

— Han har jo fått kritikk for å ikke være noen Oddvar Brå, men det har han klart å snu. Langrenn har jo etterhvert blitt en arenasport, ikke ulikt fotball, og Northug har alle de egenskapene som publikum elsker. Han kom som bestilt! mener Blindheim.

Tilfeldigheter

Når det gjelder forbindelsen mellom Northug og Paradise-Maren, og eventuelle motiver for flørten, vil ikke Blindheim spekulere.

— På generelt grunnlag vil jeg si at ingen bør stille seg til doms over kjærligheten. Når det er sagt, så er det min erfaring at valg av partner er et resultat av hvem som er tilgjengelig der du er, sier han.

LES OGSÅ: «Paradise»-Maren skal være Petter Northugs nye flørt