romania politiker
romania politiker
romania dans
romania dans

Moonwalkpolitiker danset seg inn i nasjonens hjerter

Edmond Talmacean (40) showet for mye på TV - ble både populær og bedt om å legge danseskoene på hylla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 40 år gamle lokalpolitikeren fra Bucuresti har ergret på seg partiledelsen en gang for mye. De siste par ukene har han flere ganger dukket opp på TV-skjermen og utført dans, sang og imitasjoner.

Fikk ordre om å dempe seg

Med sin Michael Jackson-dansing og imitasjoner av Romanias tidligere diktator Nicolae Ceausescu har Edmond Talmacean skapt overskrifter i rumenske medier. Han stilnet også en seriøs TV-debatt med imitasjoner av en kjent sportskommentator, og ikke alle er like imponert over opptredenene.

Statsminister Emil Boc har uttalt at Talmacean driver mer med showbiz enn politikk, og partiledelsen har nå sagt at «nok er nok» og gitt ordre til den danskeglade politikeren om å tone ned showelementene.

Se video av den elleville dansingen øverst.

Rekordpopulær

Men tross for arge politikere er Talmacean vunnet stor popularitet i befolkningen. Han har blitt en snakkis over kafébordene og i de tusen hjem, og trafikken på bloggen hans skyter i været. Den har de siste to ukene blitt det sjuende mest besøkte nettstedet i Romania.

– Han uttrykte bare hva han følte - som er bra, sier Valentina Tudor (25).

– Det er ikke som om han har stjålet noe eller gjort noe galt. Han har talent. Jeg kan ikke se for meg at president Basescu ville gjøre en moonwalk, sier hun.

– Angrer ikke

– Å danse er en annen type politisk budskap til ungdommen. - At det er bra å ha det gøy ... at du kan gå på diskotek og danse, sier den utstøtte politikeren, Edmond Talmacean til nyhetsbyrået AP mandag.

– Jeg danset og sang. Dette er egenskaper i det rumenske folk, sier han.

Talmeacean sier han ikke angrer, men han lover å holde en lavere profil fram mot valget neste måned.

President i skyggen

I Romania - hjemlandet til Drakula og andre okkulte tradisjoner - har politikere tradisjonelt sett hatt stor avstand til folket. Presidenten og hans hjelpere er kjent for å kle seg i fiolett enkelte dager for å advare mot onde krefter.

Presidenten har også blitt filmet dansende med sin kone og syngende med sigøynere, men underholdningsverdien er langt fra like høy i hans tilfelle, ifølge AP.