us-børs-budsjett-F - Dårlige utsikter for amerikansk økonomi

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's har nedjustert sin oppfatning av USAs evne til å håndtere landets store budsjettunderskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utsiktene til at USA skal kunne håndtere sin enorme gjeld, ble mandag nedgradert fra stabil til negativ. Dette førte til et umiddelbart fall i aksjekursene på Wall Street.

Standard & Poor's mener at den amerikanske regjeringen feiltolker sin egen evne til å løse landets gjeldsproblemer. Dette ble imidlertid raskt tilbakevist av det amerikanske finansdepartementet.

- Vi mener at Standard & Poor's negative prognose undervurderer de amerikanske ledernes evne til å samle seg for å gjøre noe med de store økonomiske utfordringene som nasjonen står overfor, het det i en erklæring fra departementet.

Det amerikanske budsjettunderskuddet er på litt over 1.000 milliarder dollar i inneværende år og ser ut til å komme til å vokse seg enda større.

USAs gjeldsproblemer er minst like store som de Irland, Portugal og Hellas kjemper med, men USA har i kraft av sin størrelse og sin finanssektor langt større spillerom. (©NTB)