Trusselsiktet fotballtrener varetektsfengslet

Den 36 år gamle fotballtreneren som Norges Idrettsforbund advarer klubber mot, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen er siktet for truende oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

36-åringen, som har opptrådt under flere navn, ble pågrepet på Grålum i Sarpsborg torsdag. Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker i Fredrikstad tingrett, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Skal ha brutt besøksforbud

Ifølge avisa skal han ha sendt truende tekstmeldinger til idrettsledere i Sarpsborg og til en tingrettsdommer. Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 390a.

Ifølge en tiltale mot 36-åringen som ble tatt ut i januar i år, skal han blant annet ha brutt et besøksforbud mot klubben Tune IL i Sarpsborg.

Ulovligheter mot barn

Norges Idrettsforbund har sendt ut en advarsel, med navn, bilde og identiteter som mannen skal ha brukt, til alle idrettskretsene i landet. Forbundet opplyser at de frykter mannen kan være i stand til å begå ulovligheter mot barn.

Han er ifølge Dagbladet blitt utestengt av domsutvalget i forbundet, men har også etter dette tatt kontakt med klubber. (©NTB)