DREPT: Legen Bjarne Johansen og økonomidirektøren Heidi Nielsen ble brutalt skutt ned og drept da de var på en kveldstur like ved sitt hjem i Odense onsdag kveld. (Foto: TV 2 News)
DREPT: Legen Bjarne Johansen og økonomidirektøren Heidi Nielsen ble brutalt skutt ned og drept da de var på en kveldstur like ved sitt hjem i Odense onsdag kveld. (Foto: TV 2 News)

Hevn fra pasient kan være motiv for dobbeltdrap

Politiet står fortsatt uten spor etter gjerningspersonen som drepte et ektepar ved Odense i Danmark onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjarne Johansen og Heidi Nielsen ble skutt og drept med maskinpistol under en kveldstur onsdag.

Ekteparet på 49 og 53 år kom aldri hjem fra kveldsturen og det var barna deres som varslet politiet torsdag morgen.

Paret ble funnet av en mann som luftet hunden på samme stedet som de ble drept. Den drepte mannen var lege og kona var økonomidirektør i et møbelselskap.

Har fått flere henvendelser

En av teoriene dansk politi nå jobber med er at drapet kan ha blitt begått av en pasient av legen som kan ha blitt feiloperert.

Visepolitiinspektør ved Fyns Politi, Henrik Justesen, opplyser til danske TV 2 News at de har fått henvendelser om pasienter som kan ha vært misfornøyde med operasjoner som drapsofferet Bjarne Johansen skal ha utført i sin jobb som tarmkirurg ved Odense Universitetshospital.

Dermed tror politiet at hevn fra en tidligere pasient kan være motivet for drapet.

Tidligere pasient sjekket ut

En tidligere pasient er allerede avhørt i saken, men han har alibi for drapstidspunktet og er ikke lenger mistenkt.

Drapet var særdeles spesielt ved at det ble løsnet 18 skudd mot paret.

Patronhylsene som ble funnet av politiets teknikere lå ikke på ett og samme sted, og derfor konkluderer etterforskningen med at gjerningspersonen har forflyttet seg mens skuddene ble avfyrt.

Odense-politiet har fått inn en rekke tips i saken, men så langt har ingen av disse ført til noe gjennombrudd i etterforskningen.