hellas-irland-euro-F - Hellas og Irland avviser restrukturering av gjeld

En restrukturering av den greske statsgjelden er verken «nødvendig eller ønskelig», ifølge landets sentralbanksjef. Også Irland avviser restrukturering av sin gjeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange kommentatorer har lenge ment at det i Hellas' tilfelle ikke er noen vei utenom en restrukturering av gjelden, fordi den ikke er bærekraftig. Det er verken landets sosialistiske regjering eller sentralbanksjefen enig i.

- Det er ikke nødvendig fordi vi kan oppfylle våre forpliktelser dersom vi iverksetter politikken riktig. Det er ikke ønskelig fordi det vil ha forferdelige følger for selskapers og regjeringens tilgang til internasjonale kredittmarkeder, sier den greske sentralbanksjefen George Provopoulos.

Men nå skal også Det internasjonale pengefondet (IMF) ha bedt europeiske institusjoner om å få Hellas til å vurdere en slik restrukturering innen neste år, skriver avisen Wall Street Journal.

En restrukturering av gjeld kan innebære å redusere den forfalte gjelden, eller reforhandle vilkårene for nedbetaling av den, for å bedre likviditeten til den gjeldstyngede instansen. (©NTB)