Goodluck Jonathan (Foto: AP)
Goodluck Jonathan (Foto: AP)

– Goodluck har vunnet valget i Nigeria

Opptellingen etter valget i Nigeria viser at ingen av utfordrerne nå har sjanse til å ta igjen forspranget til sittende president Goodluck Jonathan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han kommer dermed trolig til å utropes som vinner innen kort tid, skriver AFP.

Samtidig meldes det om uroligheter både i Kano nord i landet og i den sentrale byen Jos.

Demonstrantene er stort sett unge som støtter opposisjonskandidaten Muhammadu Buhari. I Jos meldes det at soldater har skutt mot demonstrantene.

Populær på Facebook

Mer enn 258.000 fans på Facebook hadde Nigerias president Goodluck Jonathan skaffet seg allerede i oktober i fjor.

Siden Jonathan etablerte sin profil i juni 2010, har sjelden en dag passert uten oppdatering, noe som ser ut til å bli gjort av presidenten selv. Oppdateringene dreier seg om nyheter, politikk og det kommende valget.

Stiller som presidentkandidat

Jonathan brukte også nettsamfunnet til å offentliggjøre sine planer om å gjenta suksessen ved å stille som presidentkandidat ved folkeavstemningen i 2011.

«Jeg, Goodluck Ebele Jonathan, av Guds nåde, tilbyr meg selv og mine tjenester til det nigerianske folket ved å stille som kandidat ved presidentvalget», var Facebook-statusen hans 15. september.

Kunngjøringen skjedde samme dag som Jonathans rival og tidligere militære leder, Ibrahim Babangida, offentliggjorde at han ønsker å bli landets neste president. (TV 2©NTB)