Illustrasjon: Marius Christensen
Illustrasjon: Marius Christensen

Dette kan bli Saabs redning

Ønsker å kjøpe Mini-plattformen fra BMW.

Det meste handler om produksjonsstopp og desperat innsats for å skaffe penger hos Saab om dagen. Men ifølge engelske Autocar jobbes det også videre med planleggingen av nye Saab-modeller.

Det har lenge vært kjent at Saab prioriterer å få på plass en ny modell under 9–3. Ikke overraskende er den allerede – uoffisielt – blitt døpt til 9–2.

Legge inn bud

Det er også helt klart at Saab trenger å finne en samarbeidspartner for å få til det. Å utvikle modellen helt på egen hånd blir altfor dyrt i forhold til salgsvolumet.

Og det er her Mini kommer inn. Autocar har nemlig ikke navngitte kilder på at Saab planlegger å legge inn bud på rettighetene til dagens Mini-plattform. Den skal etter planen fases ut fra 2012 når en ny Mini skal være på plass.

Mini-eier BMW har allerede solgt en 1,6-liters bensinmotor til Saab. Men det er ikke kjent om de vil være villige til å gjøre en så omfattende avtale som dette. Den kommende lille-Saaben vil jo kunne bli en konkurrent både til Mini og BMWs egen 1-serie.

LES OGSÅ: Hva kan Saab tilby BMW?

Penger på vei inn

For Saabs del kan dette umiddelbart virke som en svært smart handel, i alle fall såframt prisen er riktig. Mini-plattformen blir regnet som en av de beste på markedet i dag. Bilen er særdeles kjøreglad og har høy kvalitetsfølelse.

Saab er også vant til å videreutvikle og gjøre det beste ut av andres teknologi. Samtlige av dagens modeller har stor grad av Opel-teknologi under skallene.

Produksjonen hos Saab står fortsatt, men det synes nå klart at den vil komme i gang igjen ikke altfor lenge etter påske. Russiske Vladimir Antonov er på vei inn med penger, men det blir ikke produksjonsstart før underleverandører har fått pengene sine og fabrikken har de nødvendige delene for å kunne bygge biler.

Del med Facebook-vennene dine

Klassens lekreste? Saab 9-5 stasjonsvogn  har fått en varm mottagelse.
Klassens lekreste? Saab 9-5 stasjonsvogn har fått en varm mottagelse.

LES OGSÅ: Saab vil selge fabrikken