'Sjelden sjanse' mener selgeren om denne Toyota MR2 en. Faksmilie fra www.finn.no.
"Sjelden sjanse" mener selgeren om denne Toyota MR2 en. Faksmilie fra www.finn.no.

Toyota MR-2: Plutselig ble bruktbilen dobbelt så dyr

- Jeg ble helt sjokkert, sier tidligere eier.

– Jeg ble helt sjokkert da jeg fant bilen på Finn.no. Prisen er mer enn doblet. Jeg skjønner ikke hva bilfirmaet tenker på. Bilen er ikke verdt 140.000 kroner. Toppen 75000, sier Thomas Sagstad (24) til ba.no

. Han solgte for en måned bilen, og mens han i utgangspunktet ville ha 69000 kroner for bilen, ville ikke Auto Invest Gardermoen kjøpe den for mer enn 65000. Likevel har de nå lagt den ut for salg med prislappen 139.585. Det får Sagstad til å reagere.

"Rævkjørt"

Annonsen sier at: «Denne bilen kan overhodet ikke sammenlignes med de andre bilene som ligger ute på nett. Oftest er disse stylet opp eller unnskyld uttrykket «rævkjørt» av ungdommer.»

– Bilfirmaet må få lov å gjøre som de vil, men bilen er virkelig overpriset. Dessuten står det i annonsen at bilen er kjøpt av en voksen dame. Det var min mor som sto som eier av bilen, men det var jeg som kjørte den, sier Sagstad.

Thomas Neraas i Auto Invest Gardermoen kjøpte bilen, og bekrefter at prisen var 65000 kroner. På spørsmål om hva som er gjort med bilen i etterkant av kjøpet svarer han følgende:

Utstillingsbil

– Det eneste vi har gjort er å reparasjonslakkere bilen. Bilen er priset noe høyt, slik at den kan stå som utstillingsbil i lokalene våre. Å prise bilen ut av markedet er en strategi vi av og til bruker, sier han, og forteller at slike biler genererer mange treff på nettet og slik profilerer firmaet. At kjøp fra et firma medfører garanti, er også noe Neraas trekker frem.

– Dersom selger føler seg lurt, får det bli hans sak. Han bestemte pris på bilen da han solgte den. Jeg bestemmer prisen nå. Bilen er fremdeles ikke solgt, påpeker Neraas.

Flere bil og motorsaker fra ba.no finner du her:


Les også: Denne annonsen ble en kjempesuksess