ny1-walking-nordpolen-F - Prins Harry gratulerte nordpolekspedisjon

Prins Harry har sendt sine gratulasjoner til den britiske veldedighetsekspedisjonen Walking With the Wounded som lørdag kveld nådde fram til Nordpolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsen var selv med den første uken av polturen som ledes av polfarer Inge Solheim, og var den første til å gratulere teamet via satellittelefon.

- Jeg er overlykkelig over at karene klarte det - for en fantastisk prestasjon. De bør være utrolig stolte av å ha satt denne verdensrekorden. Jeg var kun med på en liten del av turen, men forsto hvor fysisk krevende det var. Viljen og pågangsmotet til disse guttene er uslåelig. De er ekte rollemodeller. Og at de kom seg til Nordpolen før tiden? Well, that's just showing off, sa Harry.

De britiske krigsveteranene gikk uten støtte og etterforsyninger, og ekspedisjonen ble den første i sitt slag til å nå det geografiske polpunktet. Den britiske statsministeren David Cameron har også stilt seg i rekken av gratulanter.

Walking With the Wounded kom fram til Nordpolen tre dager tidligere enn beregnet. Ekspedisjonen måtte ta seg gjennom meget vanskelig terreng, da polisen sprakk opp flere steder på veien.

Walking With The Wounded retter seg mot hjemvendte britiske soldaters rehabilitering og velferd, og har som mål å samle inn 2 millioner pund. Pengene skal gå til rehabiliteringskurs for skadde ekssoldater, og hjelpe dem med å få sivile jobber etter endt tjeneste. (©NTB)