larvik
larvik

Historiske Larvik-jenter: – Det er en drøm som går i oppfyllelse

Larviks håndballjenter slo Buducnost Podgorica 27-24 søndag og er første norske lag i mesterligafinale.

Der blir Larvik klar favoritt, selv om det er aller første gang et norsk lag skal spille mesterligafinale. Leganger viste igjen at hun er verdens beste kvinnelige målvakt. Hun hadde noen helt fenomenale parader foran snaut 7000 tilskuere.

Det sto 15-10 ved pause, og dermed var alt avgjort. LHK hadde 25-20 med seg fra hjemmekampen.

Se intervjuer og jubelscener i videovinduet over!

– En seier for alle som har bidratt
– Det er en fantastisk som har stått på. Når jeg tenker på hvor mange som har bidratt; ansatte, spillere, frivillige, samarbeidspartnere - det er en kamp for alle de, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Det blir fantastisk å komme dit, og finalen skal vi vinne, legger han til.

Finalen går over dobbeltkamp i mai (7./8. og 14./15.) Mandag avgjøres det hvem som får fordel av hjemmebane sist.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse å gå til finalen med denne gjengen her, sier en meget fornøyd Linn-Kristin Riegelhuth

Kan fullføre samlingen
Dronningen av Larvik, Tonje Larsen, har vunnet det meste i løpet av sin lange karriere som håndballspiller. Nå kan hun fullføre samlingen om Larvik går til topps i Champions League-finalen.

– Det er et av målene mine, så nå er vi snart det. Jeg har troen på at vi klarer det. Nå skal vi bare mobilisere og lade opp til finalen, sier Tonje Larsen.

Spanjolene har spillere fra seks nasjoner på laget. Den mest kjente er russiske Emiliya Turay (lang fortid i dansk håndball). Reyno står med tre tap på sine 14 kamper i sesongens mesterliga. De spiller en litt utradisjonell håndball i forsvar.

Det spanske laget slo Györ 50-45 sammenlagt etter 24-24 søndag. (©NTB/TV 2 Sporten)