Roy Johansen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Roy Johansen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Tap i norsk VM-oppkjøring mot Russland

Norges ishockeylandslag tapte 2-6 for Russland i søndagens landskamp. For mange utvisninger felte Roy Johansens iskrigere.

- Vi måtte jobbe mye uten puck, og det tar på. Da kommer også noen utvisninger når vi møter en stormakt som i dag, sa landslagstrener Johansen til NTB etter lagenes annet møte på to dager. Lørdag tapte Norge ytterst knepent med 3-4 etter straffeslag.

Søndag ledet Norge tidlig 2-1 etter scoringer av Lars Erik Spets og Anders Fredriksen, men russerne utnyttet mange av sine overtallsspill og vant til slutt klart. Norges VM-kaptein Ole Kristian Tollefsen måtte stå over kampen på grunn av en håndskade.

- Han har hevelser i hånden og trenger noe tid. Vi har stort behov for Tollefsen med så mange urutinerte backer i troppen, sa Johansen.

I troppen mot Russland var det 16 spillere fra den norske eliteserien, men fram mot VM kommer en del av disse til å bli erstattet av spillere som har tilbrakt sesongen i svenske lag, KHL og NHL.

Anders Bastiansen, Marius Holtet, Per-Åge Skrøder og Mathis Olimb kommer som tilvekster i den endelige troppen. NHL-proffene Mats Zuccarello Aasen og Jonas Holøs er spillere som kan bli tilgjengelige i VM i Slovakia. KHL-mester Patrick Thoresen i Salavat Julajev er uansett klar for VM-spill. (©NTB)